Swordfish (2001)

  En tidligere agent går amok og planlægger det ultimative kup.


  FLINTRENDE LIGEGYLDIG ACTION

  Den tidligere agent Gabriel Shear planlægger at finansiere sin egen bizarre patriotisme gennem det ultimative kup: Han vil tømme en af myndighedernes bankkontoer, hvor milliarder af illegale dollars ligger og venter - en konto med kodenavnet "Swordfish".

  Vanskeligt samarbejde
  Den eneste, der har evnerne til at hjælpe Gabriel, er superhackeren Stanley Jobson, men selvom de økonomiske aftaler på forhånd er i hus, bliver samarbejdet langt fra smertefrit.

  Tom-viril historie
  Mainstream-action uden mål og med, en ganske tom og viril historie med oceaner af tekniske betegnelser og moderne beep-lyde, sexede kvinder med glinsende, fallatiske pistoler, eksplosioner i overgear og rappe replikker på samlebånd.

   

  Gammelkendte klichéer

  Alt sammen i et svært slugbart komplot af dårligt skrevne sekvenser, der rummer stort set alle actiongenrens gammelkendte intriger og klichéer. Et par enkelte meget velfunderede actionscener er blandt filmens få plusser.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, USA, Action, Krimi, Thriller, 95 min.

  Dansk titel: Swordfish - kodeord Sværdfisk
  Instr: Dominiq Sena Prod: Jonathan D. Krane, Paul Winze Manus: Skip Woods Foto: Paul Cameron Klip: Stephen E. Rivkin Mus: Paul Oakenfold, Christopher Young