Frøken Kirkemus (1941)

  Alle kneb tages i brug, da en kvinde vil have stillingen som privatsekretær. Og da jobbet er i hus, fører det mere end vanlig løn med sig.


  CHARMERENDE LYSTSPIL

  Alene Marguerite Viby og Poul Reumert er alle pengene værd i dette Anden Verdenskrigs-lyspunkt: En ægte smittende humor og en charmerende lun historie giver skuespillerne gode vilkår, og det smitter af på filmoplevelsen.

  Kærlighed i luften
  Viby spiller den yngre ihærdighed, Eva Holm, der på noget utraditionel vis skaffer sig et arbejde som privatsekretær hos direktøren, Thomas Berg. Snart bliver de to bedste venner, men det holder særdeles hårdt, før det går op for dem begge, at de vist egentlig elsker hinanden.

  Roligt & charmerende
  Især Poul Reumert overbeviser med sit rolige, charmerende spil. Ib Schønberg tilfører sædvanen tro filmen en ekstra dimension i rollen som den hårdt prøvede bogholder, Blom.

  Typiske roller
  Johannes Meyer ses i en typisk galant rolle, Knud Rex har charmekluden på som direktørens bejlende søn, Else Jarlbak er den store konkurrent udi kærligheden, Henry Nielsen er - ikke overraskende - nattevagt.

  Høj standard
  Fotograferingen holder en høj standard og slagersangene er rene ørehængere, der giver smilehuller for en stund.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1941, Danmark, Komedie, Romantik, 93 min.

  Dansk titel: Frøken Kirkemus
  Instr: Alice O'Fredericks, Lau Lauritzen Prod: Henning Karmark Manus: Paul Sarauw Baseret på: svensk manuskript af Ragnar Hyltén-Cavallius og roman af Ladislas Fodor Foto: Rudolf Frederiksen, Alf Schnéevoigt Klip: Marie Ejlersen Mus: Kai Gullmar