Hearts in Atlantis (2001)

  En hemmelighedsfuld ældre herre flytter ind i overetagen hos en ung faderløs knægt. Hvad er det, manden gemmer på?


  INSPIRERENDE ROLIGT

  Endnu en ganske glimrende Stephen King-filmatisering. Denne gang har den australske instruktør, Scott Hicks, kastet sig over "Hearts in Atlantis", en fredsommelig skildring om en forældreløs dreng, der finder en faderskikkelse i en ældre herre, der flytter ind i hans hus.

  Uhøjtideligt & roligt
  Et meget stort plus ved filmen er, at den er ganske uhøjtidelig og rolig, fortalt i behagelige billeder. Man får lov til at sluge indtryk og stemninger fra både fotografering og det fine skuespil fra både børn og voksne.

  Karakter & sjæl
  Anthony Hopkins' spil er præcist og bevægende. Han tilfører karakter og sjæl i sin karakteristik af den hemmelighedsfulde Ted Brautigan.

  Som sendt fra himmelen
  Unge Anton Yelchin (der døde i 2016) overbeviser hjerteknusende i rollen som Bobby Garfield, den faderløse og småforsømte dreng, hvis mor mildest talt er mest optaget af sig selv og sin karriere. Derfor kommer Ted Brautigan som sendt fra himmelen - og så har han oven i købet forstand på livet.

  Fredelige overtoner
  De overnaturlige undertoner, der kendetegner mange af Stephen Kings historier forekommer roligt og næsten umærkeligt i denne film. Kun ganske kort introduceres vi for Brautigans særlige egenskaber. Det bliver aldrig hverken kunstigt eller overdrevet. "Hearts in Atlantis" har en del til fælles med et par andre King-filmatiseringer. Drengen der søger sin identitet forekommer også i Stand By Me (1986) og Apt Pupil (1997).  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, USA, Drama, Mystik, Børn på film, Coming of Age, 97 min.

  Dansk titel: Atlantis
  Instr: Scott Hicks Prod: Kerry Heysen Manus: William Goldman Baseret på: roman af Stephen King Foto: Piotr Sobocinski Klip: Pip Karmel Mus: Mychael Danna