Minority Report (2002)

  I en ikke alt for fjern fremtid kæmper en betjent mod sit eget fantastiske system, hvor kriminalitet kan forudsiges.


  INTERESSANTE PERSPEKTIVER

  Steven Spielberg har atter bevæget sig ud i et storstilet projekt - denne gang en farlig fremtidshistorie om lovhåndhævernes nye teknologiske vidundere, der kan føre både godt og ondt med sig. Det kommer betjent John Anderton til at mærke på egen krop, da det smarte system bliver brugt imod ham, før han overhovedet ved, at han har gjort noget galt.

  Forbrydelser visualiseret
  Det smarte ved systemet er nemlig, at politiet kan visualisere forbrydelser - og især mord - før de har fundet sted. Anderton er ekspert i at "opklare" og standse mordene i tide, men da han selv kommer i maskineriets søgelys, kommer han i uoverskuelige vanskeligheder.

  Alternativ fremtidsvision
  Fremtidsvisionen er interessant og temmelig alternativ. Spielberg har bevidst valgt et blegt og overbelyst udtryk, der skaber en særpræget stemning, som kræver en smule tilvænning.

  Et show room
  Samtidig er den megen teknik et fyldstof, der ikke klæder alle facetter af dramaet lige godt: det bliver for anmassende og et show room for den moderne højbudget-films muligheder.

  Banal grundhistorie
  Man kunne godt have ønsket sig en smule mere nytænkning i grundhistorien, der må siges at være temmelig banal: Det er en politihistorie i nye omgivelser. Den fantastiske teknik i fremtidsbilledet giver god underholdning og stof til eftertanke. Hvor går vi hen?

  Dramatik på højoktan
  Dramatik på højeste oktan fra start til slut, egentlig en actionfilm pakket ind i en smule science fiction og plaget af John Williams' ærgerligt uoriginale musik.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2002, USA, Science Fiction, Action, Krimi, Tog på film, 137 min.

  Dansk titel: Minority Report
  Instr: Steven Spielberg Prod: Jan De Bont, Bonnie Curtis, Gerald R. Molen, Walter F. Parkes Manus: Scott Frank, Jon Cohen Baseret på: novelle af Philip K. Dick Foto: Janusz Kaminski Klip: Michael Kahn Mus: John Williams
  Priser
  • AAN - Bedste lydklipning