A Family Thing (1996)

  Sandheden kommer frem, efter at moderen er død: En moden hvid herre viser sig at have en bror - og så er han sort!


  EN BROGET FAMILIE

  Earl Pilcher bor langt ude på landet i Arkansas med sin kone og halvvoksne datter. Da moderen dør følger et meget afslørende brev, der bl.a. fortæller, at Earl har en bror i Chicago - og så er han sort!

  Bittersødt melodrama
  Richard Pearce har her kreeret et bittersødt melodrama om familierelationer, venskab, troskab og fornuft og følelse. Historien er i al sin enkelthed et studie i sammenholdets kunst, og om at turde gå ad en sidevej til den enkle løsning.

  Neddroslet racisme
  Earl tager til Chicago og møder sin sorte bror, Ray. Til at starte med går de slet ikke i spænd, blandt andet som følge af en gensidig mildt neddroslet racisme.
   

  Sure opstød

  Efterhånden begynder familierelationerne dog at trænge igennem de sure opstød, og brødrene kommer tættere og tættere på hinanden, ikke mindst takket være den uhyre livskloge, blinde Aunt T., der spytter vise ord ud som på samlebånd.

  Hverken bevægende eller morsom
  Filmen har sine øjeblikke af en vis intensitet, men det generelle problem er, at den føles hverken bevægende eller morsom - begge dele er ellers tydeligvis tilsigtet. En lun humor er at spore, og de glimrende hovedrolleskuespillere tilfører filmen en vis pondus, der gør den værd at se.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, USA, Drama, Komedie, 110 min.

  Dansk titel: Mellem brødre
  Instr: Richard Pearce Prod: Todd Black, Robert Duvall, Randa Haines Manus: Billy Bob Thornton, Tom Epperson Foto: Fred Murphy Klip: Mark Warner Mus: Charles Gross