Billet mrk. (1946)

  En ældre kvinde mister sin sunde fornuft, da hun reflekterer på en kontaktannonce og bruger alle sine penge på den "kærlige" bejler.


  ET STUDIE I STOR NAIVITET

  Det kan blive en ganske alvorlig affære, når en ældre kvinde uden kærlighedserfaring pludselig kaster sig i armene på en herre via en tilfældig kontaktannonce.

  Drevet rundt i manegen
  Ellen Gottschalchs frk. Jantzen bliver drevet rundt i manegen på det skammeligste - hendes kærlighedsblændede naivitet vil ingen ende tage. Selvom det burde stå klart for selv den mest godtroende, at man er blevet bedraget, når ens bankkonto pludselig er tømt, så holder Jantzen ud - til den bitre ende!

  Den rette stemning
  Det er det helt store drama, der her folder sig ud i John Prices stilsikre iscenesættelse: Lyssætning og skuespillermimik er på plads for hele tiden at skabe den rette stemning. Dramatikken vil således ingen ende tage - og det er rart i filmens første ret spændende time, men efterhånden er det næsten ikke til at bære.

  Melodramatisk suppedas
  Historien begynder at gentage sig og grænser til det enerverende. Selv de dygtige spillere begynder at overspille, så det hele ender i en suppedas af et melodrama.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024