Octopussy (1983)

  Den britiske specialagent James Bond er oppe imod en større militær sammensværgelse - og en tiltrækkende, men farlig kvinde.


  JAMES BOND MED BITURBO

  En af Roger Moores mest overbevisende optrædener i rollen som James Bond er dén i Octopussy, der på alle leder og kanter er en hæsblæsende underholdende actionfilm, der ikke tillader sine tilskuere at blinke undervejs.

  Kørt op i overgear
  Specialagent, James Bond, er kørt helt op i overgear i kampen mod en dødsensfarlig militær sammensværgelse, der i værste fald kan gøre det af med store dele af moder Jord. For at stoppe de ubehagelige planer må Bond bl.a. både til Indien og Tyskland.

  Højspænding
  Allerede åbningssekvensen røber det høje spændingsniveau, men det er undervejs i filmen, at man bliver overbevist om dens sande kvaliteter, der således placerer den i Bond-eliten.

  Action & underfundig humor
  "Octopussy" rummer lige dele action og underfundig humor fortalt på et meget højt teknisk niveau, der i flere sammenhænge overgår mange af de andre film. Alene scenografien er i en klasse for sig. Se bare de russiske militæroverhoveders "konferencesal" - en sekvens der vækker mindelser om Stanley Kubricks Dr. Strangelove (1963).

  Adrenalinkick
  Man kan kun læne sig tilbage og nyde rusen, et sandt adrenalinkick, der sender hverdagen langt væk i godt to timer. Sekvensen ovenpå flyveren i flere kilometers højde er spænding af høj rang. John Barrys musik er ganske forrygende.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, Storbritannien, USA, Action, Thriller, James Bond, Biler på film, 125 min.

  Dansk titel: Octopussy
  Instr: John Glen Prod: Albert R. Broccoli Manus: George MacDonald Fraser, Richard Maibaum, Michael G. Wilson Baseret på: historierne "Octopussy" og "Property of a Lady" af Ian Fleming Foto: Alan Hume Klip: Peter Davies, Hanry Richardson Mus: John Barry
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation