Hulk (2003)

  En ung mand med en særpræget og traumatisk barndom udvikler sig under raserianfald til en gigantisk grøn kæmpe.


  GRØN KÆMPE FOR RØDT LYS

  Endnu en berømt tegneseriefigur har fundet vej til det store lærred. Denne gang er der tale om det forvoksede menneske, Bruce Banner, der når han bliver sur mangedobler sin kropsvægt og bliver skriggrøn i huden.

  Sprænger rammerne
  Eric Bana spiller den menneskeligt proportionerede udgave af Banner. Han er ganske uvidende om sine overnaturlige evner, indtil han en dag hidser sig op og i bogstaveligste forstand sprænger alle rammer.

  Søn som forsøgskanin
  Imens er vi blevet meget klogere på Banners barndom, hvor en fanatisk far (som ældre spillet af Nick Nolte) brugte sønnen som forsøgskanin. Som voksen kommer forsøgenes virkning således til udtryk.

  Op i trækronerne
  For kæresten, Betty, er det lidt af en overraskelse, da Banner pludselig rager et godt stykke op i trækronerne, men hun forsøger virkelig at se det fra den lyse side, selvom hendes militærfar har indledt en omfattende klapjagt på den destruktive kæmpe.

  Analyserende tovtrækkeri
  "Hulk"s historie er ikke særligt fornuftigt sammenstykket. Man forventer sig grundlæggende rå action men får i stedet psykologiserende, forklarende og analyserende tovtrækkeri. Det er ganske enkelt for meget.

  Årsag frem for virkning
  Måske for at undgå, at filmen blev for banal har man brugt meget tid på at forklare årsager frem for virkninger, og det klæder slet ikke dette eventyrlige spændingsdrama, der i bund og grund bare burde være hæsblæsende hele vejen igennem.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Fantasi, Action, Science Fiction, 126 min.

  Dansk titel: The Hulk
  Instr: Ang Lee Prod: Avi Arad, Larry J. Franco, Gale Anne Hurd, James Schamus Manus: John Turman, Michael France, James Schamus Baseret på: tegneserie af Stan Lee og Jack Kirby Foto: Frederick Elmes Klip: Tim Squyres Mus: Danny Elfman