A Friend in Deed (1974)

  Efter ved en ulykke at have myrdet sin kone, beder morderen en ven om en tjeneste. Senere beder vennen til gengæld for en lignende tjeneste.


  NOGET FOR NOGET

  Det gamle valgsprog "noget for noget" får en ubehagelig betydning for den uheldige morder i denne episode af Columbo.

  Mord ved et uheld
  Da morderen ved et uheld kommer til at slå sin kone ihjel, går han straks til sin bekendte, der har en høj stilling inden for politiet, men samtidig er gedigent korrupt.

  Noget for noget
  Politimanden går med til at dække over det uheldige mord, men hvad morderen ikke kan vide er, at politimanden går med tanker om også at myrde sin kone, og så er det, at noget for noget kommer på tale. De to omhyggeligt slørede mord bliver dog ikke nogen uoverkommelig opgave for kriminalbetjent Columbo, der snart er på rette spor.

  En smule stereotypt
  Episoden er en smule stereotyp i skurkerollen, der ikke som i andre episoder opnår samme gnist og friskhed som modspil til Columbo. Den velkendte spænding og friskhed i Columbos opklaringsteknikker fornægter sig ikke, men man savner det livgivende modspil, der gør andre episoder så letløbende.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1974, USA, Krimi, Drama, Columbo, 93 min.

  Dansk titel: En klemme på en ven
  Instr: Ben Gazzara Prod: Edward K. Dodds Manus: Peter S. Fischer Foto: William Cronjager Klip: Robert L. Kimble Mus: Richard DeBenedictis, Billy Goldenberg