Candidate for Crime (1973)

  En amerikansk toppolitiker midt i valget til senator begår et udspekuleret mord. Men han har ikke taget højde for kriminalbetjent Columbos vedholdende arbejde.


  SNAVSET MEL I POSEN

  Columbo, sæson 3:

  Lovely But Lethal (1973)

  Any Old Port in a Storm (1973)

  Candidate for Crime (1973)

  Double Exposure (1973)

  Publish or Perish (1973)

  Mind Over Mayhem (1973)

  Swan Song (1973)

  A Friend in Deed (1974)

   

  Tredje episode i tredje sæson af "Columbo" former endnu en fabelagtig skurkerolle, denne gang Jackie Coopers portæt af den åleglatte toppolitiker Nelson Hayward. Senator-kandidaten har set sig sur på sin kampagneleder – han er blevet en sten i skoen på Haywards kompromisløse kampagne. I vanlig Columbo-stil ser vi først, hvordan ugerningen begås, herefter kriminalbetjentens møjsommelige arbejde med opklaringen.

   

  Glimt i øjet og indlevelse

  Skuespillet bærer præg af både glimt i øjet og indlevelse i det veloplagte manuskript. Fremdriften er ligefrem i det nærmest sprødt knitrende 70'er-tidsbillede af Californiens sommerhede – og der er sædvanen tro en detaljerigdom i både ugerning og opklaring, der overlader snarrådighed og dom til egen eftertanke.

   

  Himler med øjnene

  Et stort plus ved langt de fleste Columbo-episoder – og således også denne – er den udtalte fravær af underlægningsmusik. Musikken optæder kun imellem de store sekvenser som stemninger til establishing shots. Lækkert fotograferet af William Cronjager og med flere svært underholdende biroller. Læg især mærke til Vito Scotti som snobbet skrædder, der himler med øjnene i mødet med Columbos ekstremt rodede forespørgsler.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024