The Gathering (2003)

  En amerikansk pige mister efter en bilulykke i Storbritannien sin hukommelse og oplever mystiske ting hos den familie, der påkørte hende.


  SKIDT GYSER

  Her kan vi opleve en strambluset Christina Ricci som pigen Cassie Grant, der efter en alvorlig ulykke i England mister hukommelsen. Nu oplever hun en række særdeles mærkelige begivenheder, der ikke rigtig kan forklares og som grundlæggende kredser om et netop opdaget arkæologisk fund i områder; en ældgammel underjordisk kirke.

  Svært slugbart
  Filmen bevæger sig langsomt fra begyndelsen og kommer reelt aldrig ud af stedet. Det kan godt være, at Christina Ricci har star quality, men det redder ikke denne film fra at være en ualmindelig svært slugbar affære.

  Trendy mystik
  Hele mystikken og de lange scener, der skal være så svære at forstå netop på grund af den såkaldt originale og trendy mystik, falder fuldstændig til jorden, og det påvirker hele projektet i en sådan grad, at det er tæt på smeltedøden, næsten allerede inden tredje scene.

  Tyndt skuespil
  Christina Ricci spiller bestemt ikke særlig godt, og ingen af de øvrige skuespillere er på nogen måde værd at fremhæve.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Storbritannien, Gyser, Thriller, 86 min.

  Dansk titel: The Gathering
  Instr: Brian Gilbert Prod: Pippa Cross, Marc Samuelson, Peter Samuelson Manus: Anthony Horowitz Foto: Martin Fuhrer Klip: Masahiro Hirakubo Mus: Anne Dudley