Kes (1969)

  En britisk underklasseknægt finder fred, da han fatter interesse for at opdrætte en rovfugl midt i alle hverdagens elendigheder.


  USENTIMENTAL STYRKE

  Ken Loachs første spillefilm er denne charmerende og usentimentale skildring af 15-årige Billy (David Bradley) og hans alt andet end smukke barndom i det fattigste kvarter i Barnsley, England.

  Usentimental tilgang
  Filmen er rørende og stærk i kraft af netop den usentimentale tilgang til historien: oplevelsen af filmen bliver intens, skildringen er på det nærmeste dokumentarisk.
   

  En kummerlig tilværelse

  Knægten Billy lever en kummerlig tilværelse i et ludfattigt kvarter, og han må kæmpe for at klare dagligdagens gøremål. I skolen bliver han hængt ud på det groveste af sin gymnastiklærer, og derhjemme lider han under en tyrannisk storebror.
   

  Interesse for rovfugle

  En dag fatter Billy tilfældigt interesse for rovfugle, og han tager en lille unge med sig hjem, som han opdrætter og bruger al sin fritid sammen med - i en særlig verden, han kan lukke sig inde i.

  Tæt kontakt
  Man føler en tæt kontakt til karaktererne i historien, særligt Billy, der spilles med stor indlevelsesevne af unge David Bradley. Utvivlsomt en film med et skrabet budget, men så meget desto mere overbevisende, at den fungerer så fint, som den gør.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1969, Storbritannien, Psykologisk drama, Teenagere, Coming of Age, Dyr på film, 87 min.

  Dansk titel: Kes
  Instr: Ken Loach Prod: Tony Garnett Manus: Tony Garnett, Barry Hines, Ken Loach Baseret på: romanen "A Kestrel For a Knave" af Barry Hines Foto: Chris Menges Klip: Roy Watts Mus: John Cameron