Swimming Pool (2003)

  En snerpet britisk kriminalforfatter søger fred og ro i forlæggerens franske sommerhus, men forstyrres af hans unge datter.


  FASCINERENDE GRUNDIGHED

  Charlotte Rampling er fremragende i hovedrollen som den noget snerpede og humørsyge krimiforfatterinde Sarah Morton. Hun får lov til at låne forlæggerens sommerhus i Frankrig - her er det meningen, at hun skal genfinde lysten til at skrive.
   

  Nyder freden

  Det starter også meget idyllisk for Sarah, og hun nyder freden i fulde drag. Indtil pludselig en ung kvinde, Julie (Ludivine Sagnier) med udseendet og selvtilliden i orden står i dagligstuen og hævder, at hun er datter af forlæggeren.

  Forstyrret idyl
  Fra dette øjeblik forstyrres idyllen, og Sarah får svært ved at koncentrere sig. Sværest er det dog for hende at acceptere Julies lette livsstil og ekstreme omgang med mænd. Julie giver igen med pæne portioner teenagehumør, og de to kvinder har konstant et spil uden lige kørende mellem sig. Pludselig en dag er Julie havnet i en ulykkelig situation, som Sarah beslutter sig for at hjælpe hende igennem.

  Stærk udstråling
  "Swimming Pool" skal have ros for sin stærke udstråling, der i filmens begyndelse er helt sin egen. Fredelig, grundig og langsommelig i lange sekvenser - kun med reallyd. Hele forfatterindens møde med Frankrig og hendes stille opblomstring er et stærkt portræt. Filmen bliver kun mere interessant, da Julie træder ind i billedet. Fra dette øjeblik tager historien en drejning, men det er ikke til at forudsige, hvor det hele bevæger sig hen.

  Filmen falder i poolen
  Charlotte Ramplings præstation er filmens stærkeste, men også Rampling falder i poolen med resten af filmen, da plottet tager sine kriminelle drejninger og i høj grad forstyrrer en ellers meget interessant historie.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Frankrig, Storbritannien, Drama, Krimi, Mystik, Teenagere, 102 min.

  Dansk titel: Swimming Pool
  Instr: François Ozon Prod: Olivier Delbosc, Marc Missonnier Manus: Francois Ozon, Emmanuèle Bernheim Foto: Yorick Le Saux Klip: Monica Coleman Mus: Philippe Rombi
  Priser
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering