L' homme du train (2002)

  En distingveret fransk alene-gentleman lyser op, da han får uventet gæst i form af den stille fremmede Milan, der viser sig at være lejemorder på togt.


  FORFØRENDE

  Man bør unde sig selv et lille pusterum i selskab med Patrice Lecontes "L'homme du train": en oprigtig, kærlig og smukt detaljeret film. Der er langt imellem så uskyldige og fredsommelige film som denne: man nyder hver en scene i den begavede historie, der viser menneskeskæbner fra et helt anderledes perspektiv.

  Sødme og dybde
  Filmen er lige dele sødme og dybde. Et venskab formes fra grunden på skæve præmisser: den rige alenemand Manesquier (Jean Rochefort) fører en kedsommelig tilværelse i og omkring sin enorme villa.
   

  Uforpligtende & berigende

  En dag render han ind i en fremmed mand, og Manesquier tilbyder manden et værelse i kæmpevillaen, mens han er i byen. Den fremmede, der går under navnet Milan, tager tavst imod tilbuddet og nyder egentlig den belæste mands selskab: det er uforpligtende og berigende.
   

  Et herligt venskab

  At Milan i virkeligheden er en lejemorder sendt ud på en opgave spiller ikke den store rolle. Et venskab er ved at blive formet, og det er det hele værd for begge mænd.

  Sart humor
  Filmen rummer en sart og lidt tør fransk humor, der er både kærlig og bevægende. Man modtager historien med smil på læberne, og budskabet når helt ind til hjertet.
   

  Fantastisk spil

  Rochefort og Hallyday spiller fantastisk: Rocheforts udadvendte, kontaktsøgende og videbegærlige Manesquier over for Hallydays sammenbidte, rå og uskolede Milan. Ikke en type film, man ser mange af.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Japan, Drama, Krimi, Thriller, Tog på film, 87 min.

  Dansk titel: Manden fra toget
  Instr: Patrice Leconte Prod: Philippe Carcassonne Manus: Claude Klotz Foto: Jean-Marie Dreujou Klip: Joëlle Hache Mus: Pascal Estève