Les rivières pourpres (2000)

    En indædt efterforsker er på jagt efter en bestialsk morder og kommer på sporet med hjælp fra en kejtet kollega.


    SVULSTIG FRANSK THRILLER

    Sammenhængende film:
    Les rivières poupres (2000)
    Les rivières poupres 2 (2004)

    Jean Reno kan her opleves som den indædte politiefterforsker Pierre Niemans, der kaldes fra Paris til smukke bjergomgivelser for at hjælpe til i efterforskningen af et bestialsk mord.
     

    På sporet af en morder

    Morderen er svær at gennemskue, men Niemans får hjælp fra en kejtet kollega (Vincent Cassel), der via en helt anden efterforskning - og med en helt anden uprofessionel stil, er på sporet af noget interessant.

    Effektiv underholdning
    Filmen er voldsomt svulstig: Billederne er næsten konstant i bevægelse, heftig musik akkompagnerer, der er ikke sparet på noget. Men da filmen er i besiddelse af en pæn portion selvironi trods det alvorlige tema, forekommer stilen mere bekræftende end kvælende. Der er tale om effektfuld underholdning. Velspillet, teknisk dygtigt og ganske medrivende. Så overlever man bedre det noget klichétyngede manuskript.



    Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2000, Frankrig, Thriller, Krimi, Mystik, 106 min.

    Dansk titel: De blodrøde floder
    Instr: Mathieu Kassovitz Prod: Alain Goldman Manus: Jean-Christophe Grangé, Mathieu Kassovitz Baseret på: roman af Jean-Christophe Grangé Foto: Thierry Arbogast Klip: Maryline Monthieux Mus: Bruno Coulais