Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec (2010)

  En kvindelig eventyrer henter en mumie hjem til Frankrig fra Egypten i håbet om at få hjælp til at redde sin kronisk syge søster.


  FANTASTISK FANTASIFULDT

  En vaskeægte fransk mumie-komedie! Den havde man ikke lige set komme og da slet ikke med det høje niveau af humoristisk sans, produktionsdesign og visuelle effekter.

   

  En tragedie

  Eventyreren Adèle Blanc-Sec bærer rundt på en tragedie. I en seng derhjemme ligger tvillingesøsteren og stirrer tomt ud i luften som følge af en væmmelig tennis-ulykke. Adèle er overbevist om, at hvis hun bringer en af oldtidens berømte læger (der nu er mumificeret) hjem fra Egypten og sørger for, at han bliver vakt til live, kan søsteren reddes.

  Kompromisløst
  Filmen er herligt kompromisløs i sin tilgang til det fantasifulde plot. Humoren bærer herlighederne hele vejen, og den ene usandsynlighed efter den anden hilses velkommen. Også den historiske dimension er utroligt flot ramt: Man føler sig helt og aldeles hensat til 1911, hvor handlingen udspiller sig.

  Skæve personer
  De særdeles skæve personer spilles med lige dele velafmålt komik og indsigt i filmens fantasifulde profil.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, Frankrig, USA, Eventyr, Action, 107 min.

  Dansk titel: The extraordinary adventures of Adèle Blanc-Sec
  Instr: Luc Besson Prod: Virginie Silla Manus: Luc Besson Baseret på: tegneserie af Jacques Tardi Foto: Thierry Arbogast Klip: Julien Rey Mus: Eric Serra