Arkitekten der blev væk - eller Hvem var Eigtved? (2005)

  På jagt efter spor, der kan kommer arkitekten Nicolai Eigtved en anelse nærmere. Men stort set alle spor er slettet.


  FLOT DANMARKSHISTORIE

  Dokumentarfilmskaberen Nils Vest er lykkedes virkelig godt med at skabe en intens og fortættet atmosfære omkring arkitekten Nicolai Eigtved.
   

  Detektivarbejde

  I sit detektivarbejde på jagt efter spor, der kan lede os alle sammen tættere på den store 1700-tals-arkitekt, kommer Vest vidt omkring, i en fortællestil der er nærmere spillefilmens end dokumentarens. En times intens indføring i en epokegørende periode i København, hvor en række af byens vartegn blev tegnet og opført.

  Vægt på intriger og skandaler
  Dokumentarens professionelle og ambitiøse snit sætter kulør på Eigtveds historie. Der er ikke sparet på dramaturgien i måden at fortælle historien på, og der lægges vægt på intrigerne og skandalerne.
   

  Flotte billeder

  Man fornemmer, at historien er instrueret og iscenesat, og der er således ikke tale om rå og håndholdt dokumentar, men netop til denne type af historisk dokumentar passer stilen glimrende og er i høj grad med til at fastholde interessen. De flotte billeder lagres, så publikum med en visuel begavelse virkelig kan bruge informationerne til noget, også på lang sigt.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2005, Danmark, Dokumentar, Biografi, 59 min.

  Dansk titel: Arkitekten der blev væk - eller Hvem var Eigtved?
  Instr: Nils Vest Manus: Nils Vest Foto: Erik Norsker, Jakob Bonfils Klip: Jens Bidstrup Mus: Anders Koppel
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation