Last Bus to Woodstock (1988)

  En ung kvinde findes død, angiveligt myrdet efter at være blevet kørt over af en bil. To kriminalbetjente har en kuvert at gå ud fra, som kvinden havde på sig.


  PUSLESPIL FOR ØVEDE

  Inspector Morse, sæson 2:

  The Wolvercote Tongue (1987)

  Last Seen Wearing (1988)

  The Settling of the Sun (1988)

  Last Bus to Woodstock (1988)

   

  En grå og regnfuld aften forsøger to unge kvinder at få et lift. Men kun den ene kvinde tager imod tilbudet, da en bil holder ind. Samme kvinde findes senere død på en parkeringsplads foran en pub i Oxford.
   

  Ad mange bagveje

  Inspector Morse og hans assistent Lewis må ad mange bagveje og afhøre mange mistænkte, før puslespillet endelig går op, til stor overraskelse ikke alene for publikum, men også Morse og Lewis selv.

  Gennemtænkte mysterier
  En knugende intens episode, der er indhyllet i en nærmest konstant spændingståge, hvor genialt gennemtænkte mysterier væves ind og ud af hinanden, så publikum ikke har en jordisk chance for at gætte gåderne.
   

  Skæve & brogede indfald

  Morse-serien har nu fundet et leje, hvor der er plads til en anelse mere skæve og brogede indfald, personer og virkemidler. Ikke at serien på noget tidspunkt forfalder til overflod af ramasjang, nej netop tværtimod. Virkemidlerne ligger i det stille, det raffinerede, det sært skjulte - alt det, vi ikke får serveret for øjet.
   

  Lødigt, afmålt drama

  Dramaet er lødigt, afmålt og konstant. Variationen ligger i det psykologiske spil mellem Morse og Lewis og mellem Morse og hans mistænkte - og ikke mindst mellem Morse og Morse: opdageren og alkoholisten.

  Antydningens kunst
  I kraft af den begavede brug af antydningens kunst, er der i historien, opklaringsarbejdet og i hele det psykologiske spil en øjeblikkets intensitet og fascination, en lyst og en drivkraft til at grave dybere, til at lære endnu mere at kende, til at søge og finde. Det er en af Morse-seriens unikke styrker.
   

  Dybde & drama

  Igen i denne episode giver John Thaw Morse-karakteren dybde og drama, han bruger i stigende grad sarkasmen som våben, en sarkasme der er tør og fuldstændig nådesløs, og han tør stå ved den.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1988, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 102 min.

  Dansk titel: Siste bus til Woodstock
  Instr: Peter Duffell Prod: Kenny McBain Manus: Michael Wilcox Baseret på: roman af Colin Dexter Foto: Clive Tickner Klip: Brian Freemantle Mus: Barrington Pheloung