The Wolvercote Tongue (1987)

  En lille gruppe ældre amerikanske turister forventer storartet guidning i Oxford, men flere dødsfald - naturlige og unaturlige - bringer Morse på banen.


  MORD OG SURE MINER

  En gruppe ældre amerikanske turister på opdagelse i Oxford bliver omdrejningspunktet for Morse og Lewis, da en af konerne i selskabet findes død på hotellet.

  Kvinden er død af naturlige årsager, men da hun var i besiddelse af et meget kostbart smykke, er der grund til at mistænke, at der kan være tale om mord.

  Frisk ammunition til rollerne
  Ikke den mest raffinerede Morse-episode, men der ligger i det humoristiske manuskript en række kvaliteter, der gør det muligt for Morse og især Lewis at hente lidt frisk ammunition til rollerne.

  Én ting er de mange ironiske situationer, hvor de (middelmådigt spillende) amerikanske turister gør sig kostbare og sender sure miner. Lewis får i episoden tildelt en smule personlighed i kraft af sit tilbagevendende gaberi.

  Rutinepræget episode
  Manglen på søvn som følge af konens diktatoriske istandsættelse af huset får Lewis til at foretrække nattevagter frem for hjemmet. Da Lewis fortæller Morse dette, afstedkommer det et lille fællesgrin - seriens første helt lette indslag.

  Generelt er episoden noget rutinepræget, og man bliver ikke suget ind og grebet af historien, som man ellers har fået det som en dejlig Morse-vane.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1987, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Den halve antikvitet
  Instr: Alastair Reid Prod: Kenny McBain Manus: Julian Mitchell Baseret på: historie af Colin Dexter Foto: Clive Tickner Klip: Edward Marnier Mus: Barrington Pheloung