Les rivières poupres 2 (2004)

  To politibetjente kommer i alvorlige vanskeligheder i forsøget på at opklare seriemord blandt munke. Nu gælder det om at holde hovedet koldt.


  MØRK UBALANCE

  Sammenhængende film:
  Les rivières poupres (2000)
  Les rivières poupres 2 (2004)

  Ovenpå succesen med filmatiseringen af Jean-Christophe Granhgés mørke thriller kom fire år senere denne uafhængige opfølger, løseligt baseret på samme karakterer.

  Glanspoleret & overtændt
  Og hold da op for en omgang glanspoleret og overtændt dystopi med religiøse overtoner. Det er bestemt ikke en film i hverken balance eller elegance, men den er visuelt flot og meget mørk, og man æder den som professionel underholdning.

  Seriemord blandt munke
  Politimakkerparret Niemans og Reda får færten af seriemord blandt munke, da et indemuret lig pludselig bløder igennem. Nu går det over stok, sten og kors og via en nulevende Jesus, før der endelig kan sættes en stopper for det alt andet end rettroende vanvid.

  Outreret religions-aspekt
  Mørkt og gulligt filtreret står "Les rivières poupres 2" som en temmelig selvhævdende visuel kolos. Men det køber man langt lettere end det outrerede religions-aspekt, hvor meget agile og munkeklædte mordere til stadighed smyger sig udenom vores betjente.

  Hektisk filmunivers
  Hele det hektiske filmunivers er groft voldtaget af en drabeligt dominerende underlægningsmusik for meget stort orkester, komplet med henvisninger til det religiøst dekadente og temmelig udtværede plot.

  En skygge af sig selv
  Jean Reno er ikke meget andet end en skygge af sig selv i en uinspireret skrevet gentagelse af Niemans-rollen. Bedre lykkes det Benoît Magimel at brænde igennem som makkeren Reda, der får løbet nogle kilometer i en af filmens langstrakte eftersættelsesscener.
   

  Velklædt superskurk
  Og så dukker gode gamle Christopher Lee op som velklædt og mystisk superskurk, der taler flere sprog og heller ikke går af vejen for lidt vold, så længe andre udøver den for ham.

  Ubalanceret indpakning
  Hele den vulgære og ubalancerede indpakning til trods står filmen periodevis stærkt i sin mørke formidling og lykkes med at genskabe en god håndfuld højintense scener, som tilskueren ikke kan undgå at blive betaget af.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2004, Frankrig, Italien, Storbritannien, Thriller, Action, Seriemordere, 97 min.

  Dansk titel: De blodrøde floder 2
  Instr: Olivier Dahan Prod: Alain Goldman Manus: Luc Besson Baseret på: karakterer af Jean-Christophe Grangé Foto: Alex Lamarque Klip: Richard Marizy Mus: Franii Elliott, Colin Towns
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation