All the King's Men (2006)

  Louisiana-manden Willie Stark har politiske ambitioner. Han brænder for guvernørtjansen og opbygger en folkelig popularitet, der nemt placerer ham i magtens centrum.


  STJERNER PÅ RAD

  Sammenhængende film:
  All the King's Men (1949)
  All the King's Men (2006)

  Denne opdatering af 1949-Oscar-vinderen er et sært uforløst og selvsmagende overdramatiseret melodrama, hvor stjerneskuespillere træder hinanden over tæerne for at få ti minutter i kameralinsen.

  I magtens centrum
  Det er historien om Louisiana-manden Willie Stark med politiske ambitioner. Han brænder for guvernørtjansen og opbygger en folkelig popularitet, der nemt placerer ham i magtens centrum.

  Korruption og forræderi
  Men med det nye liv følger også korruption og forræderi, og det går op for Stark at han ikke længere kan stole på nogle. Snart bliver politikerlivet også hans undergang.

  Stjernespækket!
  En af de tilforladeligt underholdende facetter ved "All the King's Men" anno 2006 er raden af stjerner. Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet, James Gandolfini og Anthony Hopkins - for bare at nævne de øverste på rollelisten.

  Tyndt skrevne roller
  Bedst i mål i den alt for klistrede historie kommer Jude Law og Anthony Hopkins, mens Sean Penn forfalder til (vanligt) overspil. James Gandolfinis rolle er desværre tyndt skrevet og uden pondus - andet end klichéer, der kører på rollens vægt og manglende begavelse.

  Et drømmescenarie
  Man ser bestemt for sig et drømmescenarie, hvor Penn i hovedrollen var skiftet ud med Gandolfini - der også rent fysisk i langt højere grad minder om Broderick Crawford (der vandt en Oscar for sit portræt af Willie Stark i 1949).

  Udfladende musik
  James Horners (velkendt) udfladede musik spiller en betydelig negativ rolle som medfortæller - det er svært at piske stemninger hverken op eller ned som tilskuer, når de er dikteret på forhånd.

  Stramt stiliseret
  Visuelt er "All the King's Men" stramt stiliseret og afgjort ikke uden fascinerende kameraindstillinger. Flere af de flotte sydstatsscener sidder på nethinden et stykke tid efter slutteksterne.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024