The Mountain Between Us (2017)

    En lille flyver styrter ned i den bjergrige ødemark, og to overlevende må kæmpe for livet - sammen med en hund.


    SVAG BJERGFILM

    Altid lovende når en film har naturen som central hovedrolleindehaver, og "The Mountain Between Us" lægger da også allerede i titlen op til både vildskab langt væk hjemmefra, men også lidt af den vammelhed, som vi møder senere.

     

    Aflyst på grund af uvejr

    Kate Winslets Alex er ærlig talt noget så møgirriteret over, at hendes fly hjem er aflyst på grund af uvejr på vej. Hun skal nemlig giftes i morgen. Derfor allierer hun sig med en tilsvarende utålmodig rejsende, Idris Elbas Ben. Sammen hyrer de en lille privatflyver, hvis aldrende pilot ikke er bleg for at flyve lige gennem stormvejret.

     

    Humøret på prøve

    Det går ærlig talt ikke alt for godt. Flyet styrter ned, og nu kniber det med det gode humør, på trods af, at både Ben og Alex - og pilotens hund - slipper helskindede fra styrtet. For midt mellem de sneklædte tinder er der hverken mobilforbindelse eller ristede hotdogs sådan lige indenfor rækkevidde.

     

    Vamle violiner

    Alex har tilmed brækket benet, så det er sin sag at slæbe sig af sted i den meterhøje sne. Det begynder kort og godt at knibe, men så sker miraklet: De to forelsker sig og dyrker hed  og ugegammel uvasket sex (til vamle violiner) - senere er de begge overbeviste om, at det var det, der reddede dem!

     

    Vildnaturligt

    Filmen starter flot og lovende udi det ægte vildnaturlige med bjergtagende billeder og nærværende drama. Det lever vi højt på en god times tid, indtil nævnte platte - eller i hvert fald utroværdige - udvikling sætter alle gode takter over styr.

     

    Små oaser

    Ind imellem tillades oaser uden vulgær underlægningsmusik, og her opstår oprigtighed ud af naturens egne lyde, der rummer så uendelig mange flere ægte budskaber. Samspillet mellem Elba og Winslet er passabelt - men kun indtil amors pile flyver gennem luften som flint, der splintrer mod Hornbæk mole.



    Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2017, USA, Eventyr, Drama, Romantik, Dyr på film, Fly på film, 112 min.

    Dansk titel: The Mountain Between Us
    Instr: Hany Abu-Assad Prod: Peter Chernin, Dylan Clark, David Ready, Jenno Topping Manus: Chris Weitz, J. Mills Goodloe Baseret på: bog af Charles Martin Foto: Mandy Walker Klip: Lee Percy Mus: Ramin Djawadi
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation