Klovn [4] (2006)

  Vennerne Frank og Casper har ikke indset, at de skal holde sig fra kønne unge piger, når de begge er i fast parforhold.


  NARRESTREGER

  Klovn på film og tv:
  Klovn [1] (2005)
  Klovn [2] (2005)
  Klovn [3] (2006)
  Klovn [4] (2006)
  Klovn [5] (2008)
  Klovn [6] (2009)

  Klovn [7] (2018)

  Klovn [8] (2021)

  Klovn [9] (2022)

  Klovn: The Movie (2010)
  Klovn Forever (2015)

  Klovn the Final (2020)

   

  Klovn-seriens episode 31-40 har fået undertitlen "Sidste chance" og refererer til hovedpersonerne Franks og Caspers flirts med unge piger i en snart "fyrre og færdig"-situation i faste parforhold.

   

  Ingen ny recept

  Recepten fra de foregående 30 episoder har - heldigvis - ikke ændret sig nævneværdigt. Caspers karakter har ændret sig en anelse: han er blevet mere utålmodig på grænsen til det aggressivt utilregnelige, hvilket kommer særligt morsomt til udtryk i episoden "Piverts polterabend".

  Parforholdshverdagslivet
  For virkelighedens Frank og Casper drejer det sig stadigvæk om at skrive og iscenesætte en række situationer fra parforholdshverdagslivets små og store ligegyldigheder og tilsætte dem en snert af overdrivelse, der skaber de gode grin.
   

  Enestående og platte

  Pointerne er på en og samme gang enestående og platte. Hvornår er der ellers i komedier lagt op til grineflip på baggrund af grundlæggende triste og tabubelagte emner? Hvam og Christensen har en ubetalelig evne til at finde og dreje de holdninger til det anderledes, som mange mennesker går og fortrænger i det daglige.

  Handicaps og intimhygiejne
  Herunder særligt diverse handicaps, intimhygiejne, pengegriskhed og forskellen på danskere på den ene og anden side af Bæltet. Det bliver særligt morsomt, netop fordi det ikke betragtes som morsomt i almenhedens officielle holdningsapparat - MEN i de 'hemmelige kroge' i særdeleshed er noget, rigtig mange ynder at diskutere og måske også parodiere.
   

  Ekstremiteter i højere enhed

  Særligt gode i fjerde sæson er episoderne "Jarlens død", "Hejsan Sverige" og "Aben Ditmark". Her går ekstremiteterne så at sige op i en højere enhed, og komikken når højdepunkter, der er svære at få øje på tilsvarende i nyere dansk film- og tv-historie.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024