Klovn the Final (2020)

    Caspers 50-årsgave til Frank er en tur til Island, men alt går galt, og vennerne må forsøge at stykke en opdigtet rejse sammen.


    UDTALT METALTRÆT

    Klovn på film og tv:
    Klovn [1] (2005)
    Klovn [2] (2005)
    Klovn [3] (2006)
    Klovn [4] (2006)
    Klovn [5] (2008)
    Klovn [6] (2009)

    Klovn [7] (2018)

    Klovn [8] (2021)

    Klovn [9] (2022)

    Klovn: The Movie (2010)
    Klovn Forever (2015)

    Klovn the Final (2020)

     

    Klovn-spillefilmene, der fulgte op på den vanedannende gode tv-serie (med undtagelse af sæson 7, der kom lidt midt imellem), blev skudt af med fem års mellemrum og havde desværre ikke alle seriens tæft og timing.

     

    Tam og idéforladt

    Således er det især tilfældet med den - må man formode og numere håbe - sidste film i serien. Det lægges der i hvert fald op til med titlen "Klovn the Final". Her bevidner vi i udtalt grad en tam og idéforladt affære, der desperat forsøger at vride muffedissen - og fejler.

     

    En ganske særlig gave

    Frank fylder 50, og Caspers gave til ham er en fisketur til Island. Det er i hvert fald den officielle overskrift. Bagved ligger der dog - ikke overraskende - en skjult dagsorden fra Caspers side: Masser af villige ludere, der bare venter på at blive gennempulet.

     

    Problematisk plan b

    Men meget går galt (i lufthavnen), og de uheldige venner er nu nødt til at opfinde en plan b. Derfor havner de i bortrejste Lars og Tinas hus, der ligger lige over for Frank og Mias. Planen er så, at Frank og Casper hele tiden skal lade som om, de stadig er i Island - hvilket snart bliver meget problematisk!

     

    Tilmudret affære

    Mange af idéerne i "Klovn the Final" har vi fået serveret nærmest 1:1 før i enten film eller epsioder, og mange gange bedre. Morskaben og skævheden, det flabede og grænseoverskridende er der stadig, men alt for langt væk og mudret til at en villet konstruktion.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024