Too Young to Die? (1990)

  En 14-årig pige oplever de værst tænkelige svigt og ender som morder.


  ULTIMATIVT SVIGT

  Inden Brad Pitt for alvor slog igennem, gjorde han sig positivt bemærket i denne barske tv-filmatisering af virkelige amerikanske hændelser.
   

  En hårdt prøvet 14-årig

  Det er historien om Juliette Lewis' 14-årige Amanda, der må siges at have trukket et kort strå i livet. Der er på det nærmeste ikke et eneste menneske, der vil hende det godt. Hendes mor har fx kun hån tilovers, da Amanda grædende fortæller hende, at stedfaderen gentagne gange har voldtaget hende.
   

  Et nemt offer

  Aleneladt og forvirret er hun et nemt offer for Brad Pitts udspekulerede narkoman Billy Canton. Ved at sige at han elsker hende, vinder han hurtigt hendes tillid - og ved at fylde hende med piller former han en villig og tiltagende desperat teenager. Efterhånden går det helt galt for Amanda. En mand, hun virkelig elskede, svigter hende, og så hopper kæden af.

  USA som værst
  Det er en præsentation af det amerikanske samfund, når det er værst, og det nærved ultimative svigt af den unge kvinde går helt ind i knoglerne. Det er filmens force, at den sjældent forfalder til sentimentalitet. I en simpel og klassisk, tv-skematisk narrativ udvikling får vi historien serveret uden meget omsvøb.
   

  I fuld blomst

  Det åbner gode muligheder for skuespillerne til at folde sig ud i fuld blomst, og der er således også meget stærke præstationer fra både Lewis og Pitt. En fin og afskyvækkende tv-film, der fortjener at blive set på grund af sine dygtige unge spillere - og som giver et godt indblik i en af USAs mest omtalte mordgåder.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1990, USA, Psykologisk drama, Krimi, Teenagere, 92 min.

  Dansk titel: Too Young to Die? (tv)
  Instr: Robert Markowitz Prod: Susan Weber-Gold Manus: David Hill, George Rubino Foto: Eric van Haren Norman Klip: Harvey Rosenstock, Eric Sears Mus: Charles Bernstein