Source Code (2011)

  I en computerstyret parallelverden er en næsten død soldat programmeret til at redde Chicago fra en række voldsomme terrorangreb.


  LIV & DØD PÅ TID

  Fancy, computersitrende og højspændt moderne drama om de helt store eksistentielle temaer.
   

  Liv og død på tid

  Det drejer sig om intet mindre end liv og død på tid: Den amerikanske soldat Colter Stevens finder sig selv fanget i en underlig kapsel, hvor han bliver computerstyret til at træde ind i en parallel virkelighed.

  Otte minutter ad gangen
  Nærmere bestemt et tog på vej ind i centrum af Chicago. Han får otte minutter ad gangen til at gøre en forskel. Han skal forsøget at finde og uskadeliggøre en bombe, som man ved vil ryge i luften. Men det kræver, at han sendes tilbage om bord på toget igen og igen, til de samme otte minutter om og om igen, indtil han har klaret ærterne.
   

  Eksistentiel krise

  Samtidig bliver Stevens klar over, hvorfor han er havnet i denne særlige og prekære virtuelle situation, og den naturligt medfølgende eksistentielle krise får ham til at træde ekstra aktivt ind i opgaven.

  6.800 o/min
  Filmens omdrejningstal er relativt højt, som oftest svarende til 6.800 i minuttet, og det kræver naturligvis en vis robusthed og smidighed blandt tilskuerne at holde til det i halvanden time.

  Computerkækt
  Karosseriet begynder dog at ryste allerede tidligt i filmen: Plottet er et par niveauer for søgt og computerkækt for den almindelige menneskepuls. Men er man i stand til at leve sig ind i den usandsynlige verden, vil man få en del fascination ud af den meget mørke situation, som Stevens befinder sig i. Gentagelsen af en handlingssekvens (til ukendelighed) er set mange gange før på film, og det er sjældent, det fungerer som andet end et irritationsmoment.

  Projekt red verden
  I "Source Code" glider man lidt ind og ud af spændingen. Der er ikke nok saft til at holde dampen oppe, men samtidig drages man af projekt red verden: Bare han nu kan nå at redde både Chicago og sin egen sjæl!  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2011, USA, Canada, Science Fiction, Mystik, Romantik, Tog på film, 93 min.

  Dansk titel: Source Code
  Instr: Duncan Jones Prod: Mark Gordon, Philippe Rousselet, Jordan Wynn Manus: Ben Ripley Foto: Don Burgess Klip: Paul Hirsch Mus: Chris Bacon