The Tourist (2010)

  En udspekuleret agentkvinde udnytter en tilfældig turist på en farlig mission, men måske bliver hun også selv udnyttet..


  TÅBELIGE FORVIKLINGER

  Florian Henckel von Donnersmarck vandt (næsten) alles hjerter med det tyske højglansdrama De andres liv (2006) og fik således også direkte adgang til Hollywood, hvilket vi ser resultatet af her. Stjernespækket og i eksotiske locations er der ikke sparet på noget, men "The Tourist" er akkurat som "De andres liv" flot håndværk uden personlighed.
   

  Billedskøn i Venedig

  Angelina Jolies billedskønne Elise Clifton-Ward stiger på et tog til Venedig. Her skal hun efter alt at dømme møde sin elskede. Men da denne elskede er eftersøgt af alt fra Interpol til den russiske mafia, er parret nødt til at kommunikere og mødes med største forsigtighed.
   

  En tilfældig turist

  Derfor udvælger Elise en mand på toget: En tilfældig turist, der ligner hendes elskede og skal vildlede alle bagmænd og politifolk, der hele tiden er i hælene på hende. Men igen er intet, som det ser ud til at være.

  Uden kant
  "The Tourist" er strømlinet, glat og ganske uden kant. Det er en film skabt udelukkende for syns skyld og som sådan overfladisk og ligegyldig. Der er dog eksempler på scener, hvor man glæder sig over raffineret skuespil - eller en sjov detalje fra Venedigs kanaler, men der er virkelig ikke meget af den slags.

  Kvælende
  Plottet vikler sig mere og mere ind i sig selv og skal forsøge at overgå fantasien i fantasifuldhed, hvilket mere kvæler end overrasker. Samtidig mere end dominerer end totalt intetsigende og sovset musik af James Newton Howard fra ende til anden. Der er maksimalt 5 minutter uden musik igennem filmen. Steven Berkoffs birolle som aggressiv mafiaboss er filmens højdepunkt.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2010, USA, Frankrig, Italien, Storbritannien, Komedie, Action, Krimi, Romantik, 103 min.

  Dansk titel: The Tourist
  Instr: Florian Henckel von Donnersmarck Prod: Gary Barber, Roger Birnbaum, Tim Headington, Graham King Manus: Florian Henckel von Donnersmarck, Christopher McQuarrie, Julian Fellowes Baseret på: filmen "Anthony Zimmer" af Jérome Salle Foto: John Seale Klip: Joe Hutshing, Patricia Rommel Mus: James Newton Howard
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespiller (Depp)
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Jolie)