Hitlers Helfer: Rudolf Hess – Der Stellvortreter (1996)

  Nationalsocialisternes kronprins var et yderst sammensat menneske, der i takt med at krigen ikke kunne vindes i stigende grad blev sær og indadvendt.


  100 % HITLERLOYAL

  Sammenhængende i denne serie:
  1. sæson
  Rudolf Hess – Der Stellvertreter (1986)
  Karl Dönitz – Der Nachfolger (1986)
  Joseph Goebbels - Der Brandstifter (1986)
  Hermann Göring – Der zweite Mann (1986
  Heinrich Himmler – Der Vollstrecker (1986)
  Albert Speer – Der Architekt (1986)

  2. sæson
  Adolf Eichmann – Der Vernichter (1986)
  Josef Mengele – Der Todesarzt (1986)
  Joachim von Ribbentrop – Der Handlanger (1986)
  Baldur von Schirach – Der Hitler-Junge (1986)
  Roland Freisler – Der Hinrichter (1986)
  Martin Bormann – Der Schattenmann (1986)

  Rudolf Hess var uden tvivl den mest Hitler-loyale af alle Førerens nærmeste soldater, men denne selvklæbende virkning aftog i takt med, at Hitler ændrede kurs, og Hess’ rolle i inderkredsen blev mindre betydningsfuld.

  Malet på nethinden
  Dette afsnit af dramadokumentarserien "Hitlers Helfer" vækker virkelig den tro partisoldat til live, så hans karakteristisk dødningeagtige ansigt bliver malet direkte på nethinden.

  Skarpt og perspektiveret
  Man bliver meget klogere på Hess’ svære sind, hans tvangsfikseringer og tro på diverse aparte rum og retninger, bl.a. telekinese. I lyset af denne personlige indramning står hans storhed og fald i nazistpartiet både skarpt og perspektiveret.

  ’Bad standing’
  Rudolf Hess’ soloflyvning til Storbritannien uden om Hitlers vidende 10. maj 1941 i forsøget på at slutte fred med Churchill gav ham åbenlyst ’bad standing’ i partiet, og han vendte kun tilbage til Tyskland for at sidde fængslet til sin død i 1987.

  Højt begavet vanvid
  Gennem fint afmålt vægtning af interviews, historisk materiale og dramatiseret rekonstruktion formes en uhyggeligt præcis personkarakteristik og som sådan et skræmmende billede på det højt begavede vanvid, der herskede i partitoppen.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, Tyskland, Dokumentar: nazismen, Dokumentar, Biografi, 45 min.

  Dansk titel: Hitlers håndlangere: Rudolf Hess – Stedfortræderen
  Instr: Guido Knopp Prod: Guido Knopp Manus: Sebastian Dehnhardt Klip: Michael Auer, Jurgen Gunter, Bernd Schulder, Michel Weis Mus: Klaus Doldinger