Into the White (2012)

  Et tysk og et britisk fly skyder hinanden ned over den norske vildmark og søger tilfældigvis ly i samme jagthytte. Nu er de nødt til at samarbejde.


  AT MØDES PÅ MIDTEN

  Sympatisk sammenbindende krigsdrama, der sætter de sneklædte norske fjelde i fokus og fylder dem med britisk-tysk anspændthed i en Anden Verdenskrigs-kontekst.
   

  I vild snestorm

  Filmen er den danske producer Peter Aalbæk Jensens og Zentropa Norway's første norske produktion. I vinteren 1940 skyder et britisk og tysk fly hinanden ned over de norske fjelde i vild snestorm. Tilfældet vil, at de overlevende fra begge fly søger samme jagthytte.
   

  At mødes på midten

  Nu gælder det om - med møje og besvær - at mødes på midten og finde ud af en form for samarbejde for at overleve under de hårde betingelser.

  Knaldflotte scener
  Hvad der fungerer bedst i filmen er de knaldflotte scener, hvor den norske vildmark inddrages. Det giver en autoritet og en markant hovedrolleindehaver til historien.

  Ukrukket iscenesættelse
  Men det egentlige drama, hvor tysker og brite står ansigt til ansigt uden for de normale krigsrammer glider også pænt i Peter Næss’ ukrukkede iscenesættelse.
   

  Fint skrevet historie

  For det er den fint skrevne historie, der skubber filmen fremad og giver det nødvendigt dramatiske flow, godt hjulpet på vej af en håndfuld pæne skuespillerpræstationer, inkl. "ham den rødhårede"-Rupert Grint fra Harry Potter-filmene.

  Fortættet krigskammerspil
  I mange centrale scener står filmen alene i sit fortættede krigskammerspil, sådan at forstå, at den tekniske indpakning sjældent stjæler billedet.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2012, Norge, Sverige, Frankrig, Krigsdrama, Action, Biografi, Historie, 100 min.

  Dansk titel: Into the White
  Instr: Petter Næss Prod: Peter Aalbæk Jensen, Valerie Saunders Manus: Ole Meldgaard, Dave Mango, Petter Næss Foto: Daniel Voldheim Klip: Frida Eggum Michaelsen