Den grønne elevator (1961)

  To unge par er frustrerede på kryds og tværs af utroskab og almindelig kedsomhed. En ordentlig omgang sprut får vendt op og ned på dét.


  TUNG FULDSKABSFARCE

  Det starter ellers meget godt og med nogenlunde høj fane for denne Anker-komedie, men snart går det galt, og hele herligheden ender i det plumpt lalleglade.
   

  Hverdagskriser på kryds & tværs

  To unge ægtepar kæmper med hver deres hverdagskriser. Hos det ene par er hun frygteligt frustreret over, at han er så vattet og ikke yder modspil. Hos det andet par trives han morderlig godt med, at hun ikke indser, at hans mange "bestyrelsesmøder" i virkeligheden er kvindegymnastik - lige indtil hun lugter lunten.
   

  Hævnaktion

  Som en hævnaktion på deres respektive bedre halvdele, slår den vattede og den bedragede sig sammen i et drukorgie - deres første i livet - og håber, at de skabe en god portion jalousi.

  Bundløst plat
  I langtrukne drukscener, hvor Kjeld Petersen og Birgitte Reimer blander drinks og hænger i lysekronen i vilde råb og vaders indleder filmen sit korstog udi det bundløst platte farcehelvede.

  Under lavmål
  Herfra er der med replikker som Så din lille jakke, nu skal du sove.. Nu skal du sove-love.. ingen vej tilbage for filmen: den havner et godt stykke under lavmålet.
   

  Fin Kjeld Petersen

  Inden det går helt galt, når man at glæde sig over Kjeld Petersen i en fint afrundet præstation som vattet ægtemand. Men da først platheden tager kegler, forsvinder han helt ned i farcedybet, hvor selv ikke de største talenter kan bunde.

  Glimtvis elegance
  Paul Hagen viser glimtvis elegance, mens Axel Strøbye i en mindre rolle udgør filmens mest tilslebne figur. Ghita Nørbys ungpigecharme tilfører udvalgte scener en vis energi, mens Birgitte Reimer ligesom Petersen forsvinder i drukplatheden. Christian Arhoff ses i en af sine uendeligt mange idiotiske folkeklovneroller.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1961, Danmark, Komedie, Farce, 82 min.

  Dansk titel: Den grønne elevator
  Instr: Anker Sørensen Prod: Aage Stentoft Manus: Arvid Müller, Aage Stentoft, Anker Sørensen Foto: Kjeld Arnholtz Klip: Wera Iwanouw Mus: Sven Gyldmark