Fear City (1984)

    En seriemorder er på spil i New York: Han slagter kvindelige strippere, og et umage herrepar sætter sig for at få banditten fanget.


    STRIP, BLOD OG KITSCH

    Gumpetung, uinspireret og ufrivilligt komisk seriemorderthriller, signeret af Abel Ferrara: "Fear City" emmer af 80'er-kitsch, men er mest af alt præget af fyldstof og gudsjammerligt skuespil i en hakkende, flad iscenesættelse uden nogen former for glimt i øjet.

     

    Et skridt foran

    Da en gusten seriemorder slår sig systematisk løs på kvindelige Manhattan-strippere (når de har fået fri fra arbejde), beslutter Tom Berengers eksbokser Matt og hans makker sig for at få indkredset og uskadeliggjort banditten. Men det skal vise sig vanskeligt, idet morderen hele tiden er et skridt foran...

     

    I glinsende trusser...

    Fyldstofsscenerne med delvist bare damer, der vrider og gnubber sig i glinsende trusser og brystvorte-læderlapper er mange. Er du typen, der bare  se Melanie Griffith topløs eller føler dig tiltrukket af storbynattens billiggørende kvinde-stripshows, er "Fear City" muligvis noget for dig.

     

    Glimtvis stemningsfuldt

    Ikke én eneste scene i filmen er værd at fremhæve for hverken intensitet eller troværdighed. Hele siruppen er desuden hyldet i rigelige mængder af Dick Halligans ukarakteristiske underlægningsmusik. Plusser er der trods alt at hente i den glimtvis stemningsfulde indramning af New York by night.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024