Ted (2012)

  En knægt får sit højeste ønske opfyldt: Hans kære bamse bliver levendegjort og følger ham også i hans voksenliv. Men deres tætte bånd sætter forholdet til kæresten på spil.


  PROLETAR-BAMSE PÅ SPIL

  Frisk idé med harsk eftersmag: At servere en bamse-film for voksne kræver mere end bare gode visuelle effekter, og "Ted" leverer kun det sidstnævnte.
   

  Den allerbedste ven

  For alle børn og barnlige sjæle med forkærlighed for bløde dyr og tøjdyr virker en film som "Ted" tillokkende. En dejlig lille bamsebjørn bliver ved et mirakel levendegjort og udfylder et tomrum i en drengs ensomme hverdag - som hans allerbedste og meget trofaste ven.

   

  Kæden falder af

  Da drengen er blevet voksen, har de to stadig et meget tæt venskab - så tæt, at kæresten stiller et ultimatum: Hende eller Ted. Filmen begynder nuttet og eventyrligt, men så snart der klippes knap 30 år frem i tiden til bamse og mand i voksenalder falder kæden fuldstændig af.

  Proletar-ego
  Fra nu af hersker en plat- og dumhed uden lige. Bamsebjørnen har udviklet sig til et kæmpestort proletar-ego med en sarkastisk humor, der hele tiden befinder sig under bæltestedet - og en dumsmart, endeløs strøm af rappe replikker.

  Fladpandet
  Det kunne muligvis have været sjovt, hvis Teds replikker var skrevet på et niveau bare hævet fem millimeter over det dårligste stand up. Men det er netop helt nede fra den fladpandede forstadsideologi, at den ellers sødt udseende lille bamse taler og agerer.

  Bollelysten bamse
  Grundsubstansen i filmen er således den drikfældige og bollelystne bamse. Den spejler altså den vedtagne "normale adfærd" for unge mænd - og dét er humoren serveret på et sølvfad for den, der føler sig i samme båd.

  Forventeligt musik-krydret
  Mere finurlighed er der i en pletvis strålende lille sidehistorie med tyk dreng og far, der kidnapper bamsen. Forventeligt 'krydret' med stemningsmusik hele vejen i mål: "Ted" skulle nødig falde fra koncepterne om underholdning for masserne.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2012, USA, Farce, Komedie, Fantasi, 106 min.

  Dansk titel: Ted
  Instr: Seth MacFarlane Prod: Jason Clark, John Jacobs, Seth MacFarlane, Scott Stuber Manus: Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild Foto: Michael Barrett Klip: Jeff Freeman Mus: Walter Murphy
  Priser
  • AAN - Bedste musik