The Last Horror Film (1982)

  Cannes Film Festival, 1981: Mellem alle stjernerne på den røde løber er en kvindebesat seriemorder løs.


  MORD PÅ DEN RØDE LØBER

  Skæv, semi-metafilmisk, gyserkomisk B-hyldest til den maniske-kendis-seriemorder-subgenre – med filmfestivalen i Cannes som omdrejningspunkt.

   

  Vild med damer

  Joe Spinells Vinny er vild med damer og vild med film. Særligt hvis der er nøgne damer med i dem. Derfor er festivaltiden i Cannes både i biograferne og på strandene guf for fanatikeren.

   

  Alle tiders mordtogt

  Mellem det virkelige livs kendisser, der vimser op og ned ad den røde løber (her medvirker blandt andre Kris Kristofferson, Karen Black, Marcello Mastroianni og Isabelle Adjani i ordløse cameos som sig selv), planlægger Vinny alle tiders mordtogt, der med den rette timing kan føre ham i armene på det smækre idol, Jana Bates.

   

  Stalker-ulækkerhed

  Joe Spinell fører takterne fra den forførende Maniac (1980) videre og har en god portion følt udstråling, der giver portrættet af freak-Vinny vinger. Med klamsvedt liderlig stalker-ulækkerhed udstikker han en underholdende rute gennem den flagrende, overfladiske festivalverden.

   

  Herlig meta-stoflighed

  Filmfreaks vil more sig over den behændige Cannes-handling, ligesom Vinnys fetisch med at ridse mærker direkte i diverse filmnegativer bidrager med en herlig meta-stoflighed.

   

  Hyperventilerende

  Afviklingen af det hyperventilerende seriemorderplot har dog store slagsider, og det hele udvikler sig i en tiltagende overdreven retning. Komplet med skinger synthesizer-underlægning, der ind imellem krænger det "hvide ud af ørerne".  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1982, USA, Gyser, Komedie, Seriemordere, 87 min.

  Dansk titel: Fanatic
  Instr: David Winters Prod: Judd Hamilton, David Winters Manus: Judd Hamilton, David Winters, Tom Klassen Foto: Thomas F. Denove Klip: Chris Barnes, M. Edward Salier Mus: Jesse Frederick, Jeff Koz