Love, Liza (2002)

    Efter at have mistet sin kone ved selvmord gennemlever en mand sit livs værste mareridt og ender i et benzinsniffermisbrug.


    TUNGSINDIG INDIE

    Tanden for uafhængig indiefilm: "Love, Liza" begynder som et fortættet psykologisk drama men kammer efterhånden over i det let til jævnt ekstremistiske, og historien bliver tilsvarende tåbelig.

    Dyb præstation
    Det begynder ellers lovende. Philip Seymour Hoffman præsterer dybt og dramatisk som den svigtede ægtemand, hvis kone uden varsel har taget sit eget liv. Filmen følger hans dybe depression, hvor spirende vanvid og fandenivoldskhed efterhånden styrer tilværelsen sikkert mod afgrunden.

    Tiltagende utæmmeligt
    Det er også i dette tiltagende utæmmelige, at filmen mister grebet om essensen. Sorgen og afmagten har mange ansigter, men historien bliver i stigende grad et aparte cirkus, der så at sige kæler for det faktum, at kæden er røget af, snarere end at forsøge at sætte den på igen.

    Beundringsværdig indlevelse
    Seymour Hoffmans skuespil er båret af en beundringsværdig indlevelse i den svære hovedrollefigur. Mange af filmens mindre roller er noget uinteressante stereotyper.

    Udpræget støjende
    Efter den i mange henseender flotte første halve time, der også i vid udstrækning er befriet for underlægningsmusik, følger fortællestilen den generelle udviklingstendens i filmen, og en udpræget støj på både lyd- og billedsiden bliver efterhånden dominerende.

    Klam benzinsnif
    En ærgerligt ujævn filmoplevelse værd at se for Hoffman og den sarte start. Det tiltagende misbrug af benzinsnif er klamt og tankevækkende til at begynde med, men også denne beskrivelse løber af sporet.



    Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, USA, Frankrig, Tyskland, Psykologisk drama, 90 min.

    Dansk titel: Love, Liza
    Instr: Todd Louiso Prod: Ruth Charny, Chris Hanley, Jeff Roda, Fernando Sulichin Manus: Gordy Hoffman Foto: Lisa Rinzler Klip: Anne Stein Mus: Jim O´Rourke
    Priser
    • SUNDANCE - Waldo Salt Screenwriting Award
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize Nomination