Aileen Wuornos: Selling of a Serial Killer (1992)

  Seriemordersken Aileen Wuornos var særligt frem til sin henrettelse et fænomen, der var penge i... også for hende selv.


  GULD-SERIEMORDERSKEN

  Film om Aileen – massemordersken:
  Aileen Wuornos: Selling of a Serial Killer (1992)

  Monster (2003)
  Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003)

   

  Dokumentaristen Nick Broomfields første portræt af den kvindelige seriemorder, Aileen Wuornos, er desværre et noget mudret bekendtskab. Ikke alene er lydarbejdet decideret under "film og tv-time" i 9. klasse-niveau, det billedlige arkivmateriale er også jammerligt, at det er til at blive søsyg over.

   

  Kan springes over

  Med andre ord kan man sagtens springe over denne tidlige portrætfilm – der blev til, mens Aileen Wuornos endnu ventede på eksekveringen af sin dødsdom – og gå direkte til Broomfields anderledes inciterende opfølger fra 2003.

   

  Den guitarsvingende tyksak-advokat

  De, der alligevel søger gesamtpakken af info om Wuornos, vil (muligvis) finde det fascinerende at tilbringe halvanden time i selskab med hendes guitarsvingende og syngende tyksak-advokat, der på mange måder er star i dette 90'er-indblik.

   

  Stjæler billedet

  Det er nemlig i vid udstrækning denne flamboyante hippieadvokat, der stjæler billedet, og først til allersidst serveres det længe ventede interview med Wuornos selv (med de vanvidstunge, pupilopspilede øjne).

   

  Dilettantisk produceret

  Ikke ligefrem værd at vente på – hertil er dokumentaren alt for dilettantisk produceret – men filmen er dog i glimt en historisk interessant dokumentation af alle de øknomiske aspekter centreret omkring indtjeningsmulighederne for blandt andre Wuornos selv: Seriemord sælger som bekendt.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, Storbritannien, Dokumentar, Biografi, Seriemordere, Fængselsfilm, Homoseksuelt tema, 87 min.

  Dansk titel: Aileen Wuornos: Selling of a Serial Killer
  Instr: Nick Broomfield Prod: Nick Broomfield Manus: Nick Broomfield Foto: Barry Ackroyd Klip: Richard M. Lewis, Rick Vick Mus: David Bergeaud
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering