The Frighteners (1996)

  En mand med paranormale evner kan tale med de døde. Men snart kommer han til at gabe over en alt for stor opgave.


  EFFEKTLØST EFFEKTMAGERI

  Det kan godt være, Peter Jackson hér bød på banebrydende cgi-teknisk gys, gru og komik. Men der er godt nok ikke meget effekt over effektmageriet – i hvert fald udebliver magien helt i en fortælling, der udelukkende er forelsket i sine egne nyskabelser.

   

  Rækker de paranormale evner?

  Michael J. Fox indtager hovedrollen (karrierens sidste, før han satsede mere på hjemmenært tv) som den friskfyragtige "spøgelsesuddriver", Frank Bannister. Han har lidt ved et tilfælde erfaret, at han kan tale med de døde, men da en ond ånd kommer på banen, kan det vise sig, at Franks evner ikke rækker.

   

  Muligvis svagt pirrende

  Det er muligvis svagt pirrende, første gang der bydes op til "kropslige bevægelser, der kan træde ind gennem vægge", men så heller ikke mere. I det hele taget er følelsen af kvælning udtalt fra allerførste scene.

   

  Uden gennemslagskraft

  Oceaner af sitrende lyde forsøger desperat at komme til orde bag Danny Elfmans konstant(!) tordnende underlægningsmusik, og Michael J. Fox basker uden gennemslagskraft mellem latterlige udtværede/slørede gespenster, som det ikke er den mindste smule muligt at føle sig ægget af.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024