The Lookout (2007)

  Efter en alvorlig bilulykke lider en ung mand af problemer med hukommelsen og bliver mod sin vilje indblandet i et bankrøveri.


  ET GLEMSOMT OFFER

  Denne publikums- og kritikerskamroste spillefilmsdebut af instruktør Scott Frank har bestemt sine herlige små indfald men er generelt end frustrerende og flakkende filmoplevelse.

  Slem skyldfølelse
  Chris Pratt skriver de fleste dagligdags gøremål ned i sin notesbog. Efter en alvorlig bilulykke har han nemlig en rigtig dårlig hukommelse. Oven i det kæmper han med en slem skyldfølelse: ikke alle slap levende fra ulykken, og Chris sad bag rattet. Chris gør rent i den lokale bank, og det skal vise sig at blive groft udnyttet af en bande udspekulerede røvere. Snart er Chris meget mod sin vilje med til at organisere et røveri.

  Velformet spændingskurve
  "The Lookout" er nok veludrustet hvad angår spændingsopladning- og udløsning men evner ikke at fange de meget oplagte psykologiske dramaer, der ligger i Chris Pratts situation.

  Famlen frem og tilbage
  Der famles lidt frem og tilbage mellem Chris’ vanskelige hverdag og den højdramatiske røverbandes altændrende indtog i historien.

  Tvunget i knæ af musik
  Resultatet er, at hverken psykologi eller rendyrket spænding fungerer videre godt. Tvunget i knæ af en alt for dominerende underlægningsmusik er det svært at få øje på, hvad der i mange kritikeres øjne før "The Lookout" til en film bare det mindste ud over det sædvanlige. Joseph Gordon-Lewitt har fine øjeblikke i den sarte hovedrolle, ligesom Jeff Daniels ind imellem funkler som Chris’ blinde ven, Lewis.

  Ikke nok ro
  Men der er ikke nok ro omkring rollefigurerne til at forme reelt storspil - skurkene bliver langt mere karikerede, end det må forventes at have været hensigten.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2007, USA, Krimi, Drama, Thriller, Teenagere, 99 min.

  Dansk titel: The Lookout
  Instr: Scott Frank Prod: Gary Barber, Roger Birnbaum, Laurence Mark, Walter F. Parkes Manus: Scott Frank Foto: Alar Kivilo Klip: Jill Savitt Mus: James Newton Howard
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation