Lady in Waiting (1971)

  En kvinde myrder et familiemedlem og påstår, at det var i selvforsvar og sovepilletåger. Lige en opgave for kriminalbetjent Columbo.


  VELSKREVET SPÆNDING

  Columbo, sæson 1:

  Murder by the Book (1971)

  Dead Weight (1971)

  Suitable for Framing (1971)

  Lady in Waiting (1971)

  Short Fuse (1971)

  Blueprint for Murder (1971)

   

  Kriminalbetjent Columbo må på overarbejde, da den rige, Beth Chadwick, er "kommet til" at slå sin bror ihjel.

  Mord eller selvforsvar?
  Beth påstår, at det var i rent selvforsvar under et indbrud om natten - oven i købet påvirket af sovemedicin. Men Columbo aner snart, at der ligger anderledes skumle motiver bag den lille skudepisode, og den rige kvinde får snart ørerne i maskinen.

  Leslie Nielsen i birolle
  Fans af den dygtige halvdanske komiker, Leslie Nielsen, kan glæde sig over en anderledes afdæmpet Nielsen her. Han spiller den mistænktes kæreste, der pludselig opdager helt nye sider af Beth efter skudepisoden. Beth er nu kold og kynisk, og i forbindelse med at hun overtager ledelsen i familiefirmaet, lægger hun ikke fingre imellem nogen steder.

  Kvindelig kynisme
  Columbo oplever også tydeligt kvindens kynisme og ser det som endnu et tegn på, at der er sket ting i sagen, som vist ikke er helt uskyldige. Skuespillet er veloplagt. Endnu en forførende Columbo-episode, der underholder i solide 72 minutter.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1971, USA, Krimi, Drama, Columbo, 72 min.

  Dansk titel: En dame viser kløer
  Instr: Norman Lloyd Prod: Everett Chambers Manus: Steven Bocho Foto: Russell Metty Klip: Edward M. Abroms Mus: Billy Goldenberg