The Wings of the Dove (1997)

  En forkælet engelsk pige må vælge mellem kærlighed og velstand.


  UUDFOLDEDE VINGER

  Kate Croy er en yndig og intelligent rigmandsbrite. Men lykken er svær at forene med kravene fra tantens velstandsmiljø. Kate står nemlig over for valget mellem at blive ekskluderet fra velstand og familie (hvis hun gifter sig med en anden, end tanten har bestemt) eller at blive rig og forkælet (hvis hun gør, som tanten siger).

  Håbløst forelsket
  Kate er håbløst forelsket i middelklasse-journalisten, Merton Densher, men det kræver iværksættelse af en noget skummel og usympatisk plan, hvori indgår en døende smuk amerikaner, før Kate kan få i både pose og sæk.

  Der er stort set ikke en scene i denne film, som er decideret vellykket. Langsommelig og nærmest kedelig i sit udtryk bliver "The Wings of the Dove" aldrig nærgående.

  Ingen spænding
  Filmen er svær at genrebestemme. Den er en mærkelig blanding af romantik og semikrimi. Der er ingen spænding hverken i erotikken eller i Kates "skumle" planer.

  Britisk nøjagtighed
  Tidsbilledet, scenografien, kostumerne er overbevisende med vanlig britisk nøjagtighed. Og skuespillet er trods alt pænt, i særlig grad er det rart at se Linus Roache som potentiel førsteelsker.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, Storbritannien, USA, Romantik, Drama, 98 min.

  Dansk titel: The Wings of the Dove
  Instr: Iain Softley Prod: Stephen Evans, David Parfitt Manus: Hossein Amini Baseret på: roman af Henry James Foto: Eduardo Serra Klip: Tariq Anwar Mus: Edward Shearmur
  Priser
  • AAN - Bedste skuespillerinde (Carter)
  • AAN - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste fotografering
  • AAN - Bedste kostumedesign
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Carter)