The Salvation (2014)

  En familiefar i Det vilde Vesten kommer på hævntogt, da hans kone og barn brutalt myrdes.


  ÆRLIG MISSION

  Fejende flot dansk koproduceret western, der smider en stjerne undervejs, men alligevel bliver på skinner til sidste scene.

  Ærlig mission
  Instruktør og manuskriptforfatter Kristian Levring har helt tydeligt ingen ambitioner ud over genrens fortærskede rammer, og det er egentlig også ærligt nok.

  Genrefilm med stort G
  For "The Salvation" er lige netop en genrefilm med stort G, og i danske produktionsrammer må resultatet siges at være betagende.

  Hævn!
  Mads Mikkelsen får efter syv år i staterne endelig sin kone og søn hjem, men der går ikke lang tid, før de begge myrdes af iskolde revolver- og voldtægtsmænd, og Mikkelsen får travlt med sit hævntogt.

  Med venlig hilsen
  Med tydelige og venlige hilsner til westernmestre som John Ford og Sergio Leone former Levring et stort anlagt drama, der først og fremmest står visuelt meget stærkt.

  Lyde på overdrevet
  Lydsiden er klart mere problematisk: Kasper Windings Morricone-inspirerede musik har ikke den nødvendige pondus, og lyddesignet er et godt stykke ude på overdrevet; igen dog i klichéernes tjeneste.

  Fine portrætter
  Skuespillet er fint. Mads Mikkelsen brænder igennem som helten med hævnmotiv, ligesom Jeffrey Dean Morgans superskurk sidder lige i skabet. Lovlig mange locations og effekter er lige tanden for tydeligt computergenereret.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2014, Danmark, Storbritannien, Sydafrika, Sverige, Belgien, Western, Drama, 89 min.

  Dansk titel: The Salvation
  Instr: Kristian Levring Prod: Michael Auret, Sisse Graum Jørgensen Manus: Anders Thomas Jensen, Kristian Levring Foto: Jens Schlosser Klip: Pernille Bech Christensen Mus: Kasper Winding
  Priser
  • RB-N - Bedste scenografi
  • RB-N - Bedste fotograf
  • RB-N - Bedste kostumedesign
  • RB-N - Bedste makeup
  • RB-N - Bedste musik
  • RB-N - Bedste visuelle effekter