Death Lends a Hand (1971)

  Kriminalbetjent Columbo får hjælp af en privatdetektiv til at opklare et mord. Imidlertid viser det sig, at privatdetektiven også er morderen.


  TO DETEKTIVER I MED- OG MODSPIL

  I denne tidlige Columbo-episode er Peter Falk begyndt at tilføre opdager-karakteren lidt mere nuance, og det klæder den dygtige kriminalbetjent med den sløsede fremtræden, at han ikke bare fremstår som en betjent i mængden.

  En privatdetektiv
  Columbo er oppe imod et privat sidestykke. Da en kvinde findes myrdet, er hendes ældre mand meget opsat på at finde morderen så hurtigt som muligt. Derfor hyrer han sin privatdetektiv til at gå Columbo til hånde. Men i indledningen er vi allerede blevet bekendt med, at selvsamme privatdetektiv er dén morder, som Columbo søger.

  Spænding & humor
  Finurlig og velovervejet lille entimes-episode. Man kan så småt mærke den herlige blanding af spænding og humor, som virkelig kommer til at kendetegne Columbo-serien.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1971, USA, Krimi, Drama, Columbo, 60 min.

  Dansk titel: Døden gi'r en hånd
  Instr: Bernard L. Kowalski Manus: Richard Levinson, William Link Foto: Russell Metty Klip: Edward M. Abroms Mus: Gil Melle