The Recruit (2003)

  En veltrænet ung fyr bliver kapret til uddannelsen som CIA-agent, og det bliver en voldsom oplevelse.


  MAKVÆRK OG PACINO

  Al Pacino må siges at have nedværdiget sig grumt i kraft af sin medvirken i denne pinligt tåbelige actionkrimi, der mest af alt er en eksponering af hovedrolle-darlingen Colin Farrell - og pakket ind i product placements fra villige sponsorer som fx Dell Computers.
   

  Beviser sit værd

  Pacino spiller CIA-hverveeksperten Walter Burke, der har udset sig Farrell som kommende agent, og nu skal Farrell sammen med en række andre potentielle superagenter gennemgå psykisk og fysisk nedværdigende øvelser for at bevise sit værd.

  Barbiedukke-aspirant
  En billedskøn barbiedukke-aspirant er både lokkedue og sexobjekt i dette spil, som Farrell vist ikke rigtig fatter noget af, før hans liv allerede er lagt i ruiner, og han står med fingrene i maskinen og har gjort i nælderne - alt sammen for CIAs skyld.
   

  Bragende ligegyldig

  Filmen er bragende ligegyldig. I sit tekniske beeperi og evigt flaksende billedsprog forsøges at fange en moderne ånd, hvor mennesket er mere computer end kød og blod, kun med undtagelse af det dér med sex.

  Ringe Al Pacino
  Al Pacino har næppe været dårligere, for han er regulært dårlig i en utaknemmelig rolle, der er fyldt til bristepunktet med tumpede replikker (han skal være den morsomme og lidt ældre mand, der er ung med de unge). Colin Farrell holder masken effektivt og spiller for galleriet med sit upåklagelige udseende og konsekvent nedknappede skjorte.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Action, 115 min.

  Dansk titel: The Recruit
  Instr: Roger Donaldson Prod: Jeff Apple, Gary Barber, Roger Birnbaum Manus: Roger Towne, Kurt Wimmer, Mitch Glazer Foto: Stuart Dryburgh Klip: David Rosenbloom Mus: Klaus Badelt