Holy Smoke (1999)

  En ung kvinde er blevet grebet af en sekt og dens guru i Indien. Hendes familie lejer en erfaren rådgiver, der skal bringe hende tilbage til et "normalt" liv.


  YNKELIGE VRIDNINGER

  Lidt af et spring for den dygtige instruktør, Jane Campion. Her er vi ovre i noget småsnusket, semi-erotisk og halvplat tilført en pæn portion forfejlet kunstnerisk symbolik: "Holy Smoke" holder - for at bruge et moderne udtryk - ikke en meter.

  Dansante hashvrag
  Kate Winslet spiller den lykkelige unge, Ruth, der har fundet lykken i Indien hos en stor guru. Hendes familie hjemme i Australien er imidlertid ikke interesseret i at have hende rendende blandt kappeklædte, dansante hashvrag langt hjemmefra, så de lejer en ekspert.

  En djævleuddriver
  Denne ekspert, PJ Waters, spilles af Harvey Keitel. Han har igennem en årrække med stor succes ageret "djævleuddriver" blandt uskyldige mennesker, der er blevet indfanget af en eller anden sekt.

  I en øde hytte
  Ved hjælp af en særlig teknik er det meningen, at også Ruth skal blive "rask" igen. PJ isolerer hende i en øde hytte, men Ruth har ingen planer om at spilde tiden. Hun blusser og blænder og folder sig ud i dyrisk seksuelle tilnærmelser, som PJ langt fra kan modstå. Således ender den store plan i en non-stop eskapade, men der er noget, der ikke helt stemmer overens..

  Ynkelig slutning
  I en kvalmende ynkelig slutning styrtdykker "Holy Smoke" fra fair til fesen, og Harvey Keitels figur, der på intet tidspunkt har været helt troværdig, bliver nu næsten tåbelig.

  Dyrisk entusiasme
  Se ikke denne film på grund af hot sex - det vildeste forekommer, da Kate Winslet leverer en sending varm tis ned af sine nøgne lår, hvorpå Harvey Keitel straks går til den med dyrisk entusiasme.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, Australien, USA, Psykologisk drama, Komedie, 109 min.

  Dansk titel: Holy Smoke
  Instr: Jane Campion Prod: Jan Chapman Manus: Anna Campion, Jane Campion Foto: Dion Beebe Klip: Veronika Jenet Mus: Angelo Badalamanti