Weird Science (1985)

  Da to 15-årige drenge beslutter sig for at computerprogrammere en lækker dame, ved de ikke, hvad de har sat i gang.


  DEN BINÆRE SILD

  Inspireret af en gammel gyserfilm og dybt frustreret over ikke helt at kunne få taget hul på det dér med damer, får teenagedrengene Gary og Wyatt en idé. Hvad nu, hvis de kunne bruge Wyatts computer til at programmere en sild?

   

  Den våde drøm manifesterer sig

  Da denne våde drøm pludselig manifesterer sig i virkeligheden i form af Kelly LeBrocks skarpskårne babe, bliver drengene paf! For selvom den computerskabte skild, (kaldet Lisa, der ligner en rigtig kvinde til 1:1-forveksling), er sat i verden til at gøre lige præcis, hvad teenagerne ønsker, kan det også vise sig ret udfordrende at skulle blive "mænd på kommando".

   

  Vækker opsigt

  Det vækker naturligvis opsigt blandt gymnasiekammeraterne, at Gary og Wyatt åbenbart deler denne ukendte og en del ældre dame uden blusel. Det hele kulminerer til en stor fest, hvor drengene skal vælge mellem eventyret og virkeligheden, og det bliver svært.

   

  Forfriskende skæve syn på det pinlige

  "Weird Science" er kendetegnet ved John Hughes' velkendte ungdsomsfilms-timing og forfriskende skæve syn på alt det kejtede og pinlige. Filmens første halvdel er en decideret nydelse: Tabuer nedbrydes på underfundig vis gennem det science fiction-neutraliserende plot, så der fx skabes påstyr af en anden verden, når "gamle" Lisa køber frækt undertøj og kækt spørger den aldrende ekspedient, om hun mener, en 15-årig dreng vil tænde på sådan et par.

   

  Suverænt syret

  Og så hjælper det også den skøre og temmelig opskruede komedie på vej, at særligt de unge spillere lever sig ind i rollerne: Bedst er makkerparret Anthony Michael Hall og Ilan Mitchell-Smith som hhv. Gary og Wyatt, mens Bill Paxton leverer en suverænt syret birollepræstation som Wyatts militante storebror.

   

  Mister fodfæstet

  Lidt over halvvejs inde begynder "Weird Science" desværre at miste fodfæstet, og afrundingen bliver unødvendigt farcepræget. Således er det efterhånden en altomsluttende heksekedel i lyd og billede. Men det kan ikke fjerne det brede smil fra læberne – noget, John Hughes næsten altid var garant for.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, USA, Komedie, Romantik, Science Fiction, Teenagere, 94 min.

  Dansk titel: Tast mig, jeg er din
  Instr: John Hughes Prod: Joel Silver Manus: John Hughes Foto: Matthew F. Leonetti Klip: Chris Lebenzon, Scott K. Wallace, Mark Warner Mus: Ira Newborn