REC (2007)

    En tv-reporter og hendes fotograf liverapporterer fra en mission med en gruppe brandfolk. Men snart står det klart, at noget er fuldstændig galt i et formørket lejlighedskompleks.


    UVENTEDE GÆSTER

    Med tiltagende håndholdt kameraføring som en naturlig konsekvens af begivenhederne, ryster "REC" sig derudad. Problemet er bare, at filmen ikke i tilsvarende grad ryster sit publikum – hertil er den for konstrueret i sit found footage-gyserplot, og meget af magien ved det umiddelbare i overraskelsesmomenterne skylles således ud med badevandet.

     

    Afskåret fra omverdenen

    Den overfriske, unge tv-journalist Ángela er med en kameramand på nattevagt. De skal dokumentere brandfolks arbejde som et led i en realityserie, der hylder hverdagens (natte)helte. Et umiddelbart simpelt kald til et lejlighedskompleks skal dog hurtigt vise sig at udvikle sig helt vanvittigt, og Ángela og co. er nu både afskåret fra omverdenen og al sund fornuft.

     

    Klangbunden mistes

    Idéen med at "liveoptage" helt gennemgribende voldelige begivenheder er aldrig helt dum, men i "REC" trykkes der hverken på PAUSE eller STOP i tide, hvormed de vilde udviklinger mister deres klangbund. Skuespillet er ikke decideret prangende, til gengæld har instruktørerne helt ret i deres (næsten) totale fravalg af underlægningsmusik. Hér ville det i særdeleshed være malplaceret, idet det hele jo er oplevet hér og nu, gennem et semi-primitivt tv-kamera.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Spanien, Gyser, Thriller, Mystik, Zombiefilm, 78 min.

    Dansk titel: REC
    Instr: Jaume Balagueró, Paco Plaza Prod: Julio Fernández Manus: Jaume Balagueró, Luiso Berdejo, Paco Plaza Foto: Pablo Rosso Klip: David Gallart
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation