Stuart Little (1999)

  Familien Little adopterer en talende lille hvid mus som "bror" til drengen George. Men husets kat er ikke tilfreds.


  MUS PÅ ET VARMT BLIKTAG

  Sammenhængende film:

  Stuart Little (1999)

  Stuart Little 2 (2002)

   

  Ikke decideret glansbillede-sakkarinsødt, men alligevel meget børne- og familie-pyssenysset serveres her muse-levendegørelseses-komedien "Stuart Little". Drengen George skal have en bror, så forældrene adopterer... en mus!

   

  Kræver sin mus

  Musen Stuart kan tale, gå på to ben, køre legetøjsbil og er i det hele taget både djærv, velklædt og kreativ. Men det kræver sin mus både at blive accepteret af storebrormand George – og at undgå at blive ædt af husets kat, Snowbell.

   

  Fantasien lever

  Det er ikke ueffent, og fantasien lever, så børnene jubler. Filmen blev Oscar-nomineret for sine visuelle effekter, og der er da også ret høj score på troværdighedsbarometeret, når det kommer til "mus i eget hus"-miniaturerne.

   

  Stift og tegneserieagtigt

  Skuespillet går hånd i hånd med hele produktionsdesignet: Det hele er (bevidst) lidt stift og tegneserieagtigt, og scenografien er som taget ud af et pastelfarvet farveprøvekatalog, ofte billigt udseende.

   

  Sort/hvidt udmejslet

  Helt efter bogen er eventyret nærmest konstant underlagt Alan Silvestris "familievenlige" underlægningsmusik, der forvrider de i forvejen meget sort/hvidt udmejslede stereotyper til ukendelighed.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024