The Founder (2016)

  En ublu forretningsmand baner vejen for en guldgrube, da han udbygger brødrene McDonalds' fast food-restaurantkoncept.


  FAST FOOD-FORTÆLLINGEN OVER DEM ALLE

  Film med burgeren som omdrejningspunkt:

  Good Burger (1997)

  Super Size Me (2004)

  The Founder (2016)

  The Last Shift (2020)

   

  Da brødrene McDonald i 1953 startede en fast food-restaurant i Californien, havde de selvsagt ingen anelse om, hvor stort et koncept, det senere skulle blive. Men allerede dengang havde de succes med den lynhurtige servering og en helt ny måde at tilberede hamburgerne på.

   

  Vejen til succes

  Denne succes var forretningsmanden Ray Kroc ikke sen til at opfange. Og succesen måtte da kunne udvides! Langsomt, men sikkert finder Kroc en vej, der kan give ham succes, og som i sidste ende nok skal få de ellers seje McDonald-brødre til at bukke under for presset.

   

  Uhyre veloplagt Keaton

  Med en uhyre veloplagt Michael Keaton i rollen som den hyperenergiske og tilsvarende komplet kompromisløse Kroc er underholdningen allerede sikret. Men selvom "The Founder" er meget lineært, forudsigeligt og strømlinet mainstream-fortalt, er filmoplevelsen slet ikke så tosset endda.

   

  Fyrigt tempo

  Tempoet er fyrigt, det virkelige livs drama emmer af historisk autenticitet, og afviklingen er i det hele taget musikalsk i sin biografiske nøjagtighed. Jovist, der er scener af den noget let glemte kaliber, og hele herligheden er svøbt i Carter Burwells allesteds-stemningsforegribende musik, men helheden holder både til en stor menu og en dessert med chokoladesovs på.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2016, USA, Drama, Biografi, 115 min.

  Dansk titel: The Founder
  Instr: John Lee Hancock Prod: Don Handfield, Jeremy Renner, Aaron Ryder Manus: Robert Siegel Foto: John Schwartzman Klip: Robert Frazen Mus: Carter Burwell
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation