Good Burger (1997)

  To teenagere må tage alle midler i brug for at redde deres lille burgerbiks, der er i fare for at blive ædt op af en nystartet gigaburgerbiks.


  MENING MED BURGER-GALSKABEN

  Film med burgeren som omdrejningspunkt:

  Good Burger (1997)

  Super Size Me (2004)

  The Founder (2016)

  The Last Shift (2020)

   

  Udadtil syner "Good Burger" absolut ikke af hverken dybe kvaliteter eller komisk supertæft. Men den lille komedie er faktisk ikke så tosset endda, bl.a. på grund af et lille veloplagt skuespillerensemble og en "tante-humor", der er komplet ustopellig og tilmed helt ufrivllig, idet den kommer fra vores hovedperson, den ikke særlig kvikke teenager, Ed.

   

  En hjemmelavet sovs med potentiale

  En gigantisk burgerbiks er ved at være bygget færdig lige ovre på den anden side af gaden. Det truer selvsagt den lille burgerbiks, Good Burger, hvor Ed er det venlige ansigt i kassen. Men måske er der lys forude, da han og den nye medarbejder Dexter ved et tilfælde opdager, at Eds hjemmelavede sovs smager godt, at den må kunne bruges i burgerne!

   

  Mening med burger-galskaben

  Giv lige filmen i en chance, hvis du synes, den lægger ualmindelig plat ud. Der er en "mening" med galskaben, og det er svært ikke ind imellem at lade smilebåndene trække sig ad Eds ubevidste ultradumheder, der alt andet lige kaster nogle komplet gakkede replikvekslinger af sig.

   

  Fin familieunderholdning

  Noget sofistikeret bekendtskab bliver "Good Burger" selvsagt ikke, men på egne skæve præmisser udgør komedien fin familieunderholdning, hvor burgeren i dén grad er i centrum.

   

  Opfindsomheden fejler ikke noget

  Det bliver særlig markant, da vi får et indblik i den nye nabo-burgerbiks' metoder, der bl.a. får bøfferne til at vokse til ottedobbelt størrelse ved hjælp af kemikalier! Opfindsomheden fejler ikke noget.

   

  Outrerede mængder sovse-pop

  Outrerede mængder sovse(!)-popunderlægningsmusik klasker lige dén mængde ketchup for meget på lydsiden, der gør "Good Burger" til et ofte lidt for outreret senhalvfemser-popudstilingsvindue.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, USA, Komedie, Drama, Teenagere, 95 min.

  Dansk titel: Good Burger
  Instr: Brian Robbins Prod: Kevin Kopelow, Brian Robbins, Heath Seifert, Michael Tollin Manus: Dan Schneider, Kevin Kopelow, Heath Seifert Foto: Mac Ahlberg Klip: Anita Brandt Burgoyne Mus: Stewart Copeland