The Hillside Strangler (2004)

    To luskede fætre entrer "seriemorder-branchen" efter mislykkede forretninger med prostituerede. Og de kan begge lide at slå ihjel!


    KVINDEMORDER-FÆTRENE FRA L.A.

    Uha, uha, denne lavbudgets-thriller fik mange hug, da den så dagens lys i 2004: Dens syn på kvinder blev nærmest utvetydigt tolket som både misogynt og overdrevent usmageligt, og så var den stemplet som under-lavmål-krænkende, stort set upåagtet dens faktisk ret nævneværdige kvaliteter.

     

    Som nat og dag

    Fætrene Kenneth og Angelo er som nat og dag, men de slår sådan lidt en passant pjalterne sammen i fætter Angelos base i Los Angeles. Efter en del mislykkede forretninger, herunder med noget escort- og prostitutions-business, havner de snart i, at det – som en art hævnaktion på manglende succes – måske "kunne være meget fedt" at slå nogle kvinder ihjel...

     

    Mordlystens væsen

    Selvom det selvsagt er tarveligt, det, Angelo og Kenneth har gang i, er det jo ikke filmens mission at tvære alle kvinder som generel eksistensberettigelse ud med én fed tommelfinger. Det, "The Hillside Strangler" vil, er, at skildre mordlystens både bestialske og frastødende væsen, og her er det så, at den historiske kontekst med mænds desværre udprægede (serie)mord på kvinder kommer relevant ind i billedet.

     

    Ind imellem omkuldvæltende

    Med en production value langt over, hvad man kan forvente af en film med med "The Hillside Strangler"s budget, og med præstationer et tilsvarende nøk opefter, udgør denne lille gyser faktisk en tankevækkende og ind imellem omkuldvæltende filmoplevelse.

     

    De sygeste fantasier

    Både C. Thomas Howell og Nicholas Turturro leverer varen som de alt andet end stort begavede fætre, der ud af det blå pludselig udlever deres sygeste fantastier. I en lille birolle som fætter Angelos kræftsyge mor brillerer Lin Shaye i én enkelt slet og ret blændende scene.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2004, USA, Krimi, Thriller, Gyser, Drama, Seriemordere, 98 min.

    Dansk titel: The Hillside Strangler
    Instr: Chuck Parello Prod: Robert S. Costanzo, Hamish McAlpine, Michael Muscal Manus: Stephen Johnston, Chuck Parello Foto: John Pirozzi Klip: Paul Heiman Mus: Danny Saber