Messenger of Death (1988)

    En Denver-journalist må ind i hjertet af mormonernes miljø for at efterforske nedslagtningen af en rettroende familie.


    RELIGIØS BETÆNDELSE

    En lidt atypisk rolle for Charles Bronson, der her "bare" er journalisten Garret Smith og ikke hverken politibetjent eller selvtægtsmand. Til gengæld får han brug for al sin snarrådighed og det journalistiske overblik, da han skal forsøge at afdække, hvorfor en hel mormonfamilie er blevet slagtet.

     

    Religiøs betændelse

    Baseret på romanen "Avenging Angel" af Rex Burns forsøger veteraninstruktør J. Lee Thompson at bringe noget af den bagvedliggende religiøse betændelse og mystik til live. Det lykkes absolut ikke prangende, men i glimt er der alligevel bid over begivenhederne.

     

    Action-stamina

    Allerbedst er filmen dog, når den bare slipper tøjlerne og tør stå ved sin action-stamina: Herunder en ultrafed sekvens, hvor Smith og hans nye kvindelige hjælper i dén grad bliver trængt op i en "krog" af 2-3 enorme vandtankslastbiler ad snoede bjergveje.

     

    Bjerglandskaber som x-faktor

    En anden stor x-faktor er den bjergrige baggrund for handlingen, der løfter det haltende manus et par nøk – simpelthen ved bare at agere smukke dybdeperspektiver.

     

    Ikke prangende

    Skuespillet er ikke prangende, særligt flere af birollerne falder igennem, og Rober O. Raglands musik er alt for stemningsdikterende, selvom den isoleret set er ambitiøst komponeret.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024